ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Mayıs 2013 Pazar 18:46

Reyhanlı'daki ölenlerin kimlikleri

Reyhanlıdaki ölenlerin kimlikleri

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki menfur saldırının ardından vefat edenlerin isimleri de belli olmaya başladı.


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ile Hatay Havaalanı'nda Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Reyhanlı'daki olayın 2 ayrı araca yüklenmiş çok miktarda bombanın patlatılmasıyla meydana geldiğini anlatan Atalay, şunları söyledi:

"Cumartesi günü meydanın yoğun olduğu bir vakit. Maalesef Reyhanlı'da çok sayıda vatandaşımız bundan etkilendi. Şu ana kadar 46 vatandaşımız bu patlamadan dolayı hayatını kaybetti. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz; ailelerine, yakınlarına, Hatay'a, Reyhanlı'ya ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımız var, bunların burada olanlarını ziyaret ettik. Yoğun bakımda olanları var. Durumu ağır olanları var. Hayatını kaybedenlerin 38'inin kimlikleri belirlendi. 35'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 3'ü Suriye vatandaşıdır. Diğerlerinin kimlik tespitiyle ilgili çalışmalar devam ediyor."

Hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra her türlü hasarın karşılanacağını kaydeden İçişleri Bakanu Muammer Güler, olay yerindeki araştırmalar ve incelemelerin sürdüğüne işaret etti. Bakan Güler, olayın tüm yönleriyle incelendiğine dikkati çekerek "Bu olaya karışan araçlardan birinin plakası tespit edilmiştir. Halkımız, oynanmak istenen oyunun farkına varsınlar" diye konuştu.

"DURUMU KRİTİK 2 YARALIMIZ VAR"

Yaralılara şifa, ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da şu bilgileri verdi:

"Patlamanın ilk anından itibaren 155 yaralı ilgili mercilere müracaat etti. 55 yaralının tedavisi sürüyor. Bunlardan 48'i Türk, 7'si Suriye uyruklu. 49 yaralı ilde tedavi ediliyor, diğerlerinin tedavisi diğer illerde sürüyor. İlk andan itibaren Hatay'daki 19 acil ekiple yaralılara müdahale edildi. Sonrasında ise Adana ve Osmaniye'den gelen 112 ve UMKE ekipleriyle yaralılara müdahale sürdü. Hatay Devlet Hastanesi'nde yatanları ziyaret ettik. Buradaki 9 hastadan 1'inin durumu ağır. Üniversite hastanesindeki 7 yaralıdan da 1'i ağır. Devlet Hastanesindeki 3 kişi Suriye vatandaşı. Hastanedeki yaralılarımıza her türlü müdahale yapılıyor. Yaralılarımızdan 2'si Ankara'da, 1'i İstanbul'da, 2'si Adana'da, 1'i Gaziantep'te tedavi görüyor. Milletimizin başısağ olsun. İnşallah en kısa sürede yaralılarımız sağlığına kavuşur."

Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin ağır yaralı sayısıyla ilgili sorusu üzerine de "Ağır yaralı sayısı saat saat değişiyor. Ama şuan ağır diyebileceğimiz 24, hayati tehlikesi bulunan yani kritik saatler geçiren 2 vakamız var" diye konuştu. 

İşte hain saldırıda vefat eden (kimliği belli olanlar) vatandaşlarımız:

Zahide Kuday

Fehmi Karaca -Emekli-

Azize Yumuşak

Abdo Ersürer

Dr. Adil Sünger

Dr. Ali Gök

Dr. Nihat Dağ

Mehmet Şimşek

Fidan Ersürer

Murat Yeliz

Mahmut Ayaz

Mehmet Selim Arslan

Koray Cüredioğlu

Oğuzhan Tuna

Oğulcan Tuna

Hüseyin Çolak

Zeynep Zor

Tahrir Yumuşak

Nadire Kuvvet

Ahmet Bozkaya

Ahmet Uyan 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER