ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2014 Çarşamba 11:38

Rekor kırmak için sponsor arıyor

Rekor kırmak için sponsor arıyor

İzmir'den Atina'ya yüzerek geçmek için hazırlık yapan Mersinli milli yüzücü 40 yaşındaki Alper Sunaçoğlu, denizde kendisine eşlik edecek tekne bulamayınca projeyi ertelemek zorunda kaldı.


İZMİR'den Atina'ya yüzerek geçmek için hazırlık yapan Mersinli milli yüzücü 40 yaşındaki Alper Sunaçoğlu, denizde kendisine eşlik edecek tekne bulamayınca projeyi ertelemek zorunda kaldı.

Mersin'den Suriye'ye yüzerek geçen İstanbul Boğazı ile Çanakkale Boğazı arasında da kulaç atan Alper Sunaçoğlu, 30 Ağustos'ta İzmir'den Atina'ya yüzerek geçecekti. Bu sırada kendisini denizden 12 gün boyunca takip edecek tekne için sponsor bulamayan Sunaçoğlu, rekor denemesini 29 Ekim 2014'e erteledi. Türkiye'de aradığı desteği bulamayan milli sporcu, Suriye başta olmak üzere birçok komşu ülke devlet başkanlarına mektup yazarak destek istiyor. Geçen yıl, bölgede yaşanan iç savaşa dikkat çekmek için Türkiye'den Suriye sınırına 280 kilometre mesafeyi 125 saat sürede yüzerek geçen rekortmen sporcu, özellikle Suriye ve Yunanistan'dan destek göreceğini umut ediyor.

Sporun barış ve kardeşlik olduğunu belirten Sunaçoğlu, şöyle konuştu:

"Ben bugüne kadar yaptığım rekor denemelerinde ve sosyal etkinliklerde kendi ülkemde bunu anlatmaya çalıştım. Gün oldu Kıbrıs'a yüzdüm, gün oldu zulme hayır demek için Mavi Marmara gemisini yüzerek karşıladım, gün oldu İsrail'e tepki için Gazze'ye yüzmek için teşebbüste bulundum. Dünya rekoru denememle ilgili devlet büyüklerine ulaşmaya çalıştım. Ulaştığımda ise destek bulamadım, kendimi ifade edemedim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evde son bulacak olan bir projede 960 kilometre mesafeyi insan gücü ile aşarak dünyanın en uzun mesafe ultra maraton rekorunu kırıp Guinness Rekorlar Kitabına girmek istedim. Ancak yeterli maddi desteği ve sponsoru bulamadım."








KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER