ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Kasım 2013 Çarşamba 11:45

Reha Muhtar: Ahmet Kaya'ya tek kelime hakaret etmedim

Reha Muhtar: Ahmet Kayaya tek kelime hakaret etmedim

Başbakan'ın "Ulan hepiniz oradaydınız be!" dediği o gece neler yaşandı?


Ahmet Kaya'ya çatal bıçak fırlatıldığı geceyle ilgili Reha Muhtar "Yemin ederim Kaya'ya hakaret etmedim" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın dünkü grup konuşmasında, Ahmet Kaya'ya çatal bıçak fırlatıldığı geceyle ilgili "Ulan hepiniz oradaydınız be" demesi dikkatleri o geceye topladı.

3 ÇOCUĞUNUN ÜZERİNE YEMİN ETTİ

O gece orada bulunan isimlerden biri de bugün Vatan'da yazarlık yapan Reha Muhtar'dı. Reha Muhtar, o geceyle ilgili 3 çocuğunun üzerine yemin ederek "Ahmet Kaya'ya tek kelime hakaret etmedim" dedi.

İşte Reha Muhtar'ın yazısındaki o bölümler;

Sakinleştirmek dışında tek bir harekette bulunmadım. İnsan gibi insanın hayattaki en önemli varlığı çocuklarıdır... Adam gibi adamın yaşamındaki en kutsal varlık yine çocuklarıdır... Çocukları kendi canından, daha kıymetli; çocukları kendi hayatından daha kutsaldır... Adam gibi adamlar yalan söylemezler... Yalanı vicdanları için bir taşınması ağır bir yük sayarlar... Fakat yalan söylediği yolunda kuşku belirirse bile; adam gibi adamlar; en azından hayattaki en kutsal varlıkları olan çocuklarının üzerine yalan yere yemin etmezler..

ORTAMI YUMUŞATMAK İSTEDİK

O resimdekiler ve o sanatçılar; 10. Yıl Marşı okumuyorlar... O resimdeki ünlü sanatçılar ve ben, salonda gerilen sinirleri, saldırganlığı, mütecavizliği engellemek için, havayı yumuşatmak uğruna Türkiye’nin barış şarkısı olan Memleketim şarkısını söylüyorlar... Ne İbrahim Tatlıses, ne Mahsun Kırmızıgül, ne Emel Sayın, ne Ajda Pekkan, ne Muazzez Ersoy, ne Ferdi Tayfur, ne Reha Muhtar, ne Beyazıt Öztürk, o şarkıda ortamı germeye değil; yumuşatmaya çalışıyor... Memleketim şarkısıyla ortam gerdirilmez... Memleketim şarkısıyla ortam yumuşatılır... Ortamı yumuşatacak, Yunus’tan, Emrah’tan, Mevlana’dan bahseden şarkı, Anadolu’nun barış şarkısıdır... O sanatçılar o barış şarkısını mırıldanıyorlar...

"AHMET KAYA'YA TEK KELİME HAKARET ETMEDİM"

Üç çocuğumun üzerine yemin ediyorum ki; Ne o gece... Ne başka bir gece... Ne herhangi bir canlı yayında, Ne herhangi bir köşe yazısında... Ne herhangi bir röportajda... Ne o gecenin herhangi bir anında... Ne o gecenin dışında herhangi bir yayın anında... Ahmet Kaya ile ilgili tek bir kelime kötü bir laf... Tek bir hakaret dolu sözcük etmedim..  

BAŞBAKAN'IN BAHSETTİĞİ İSİMLER KİMLER?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Kaya'ya çatal bıçak fırlatıldığı Magazin Gazetecileri Derneği gecesindeki sanatçılar için "Ulan hepiniz oradaydınız be" ifadesini kullanmıştı. Erdoğan'ın bu çıkışıyla gözler bir anda o isimleri aradı.

EN NET GÖRÜNTÜ

Ahmet Kaya'nın büyük tepki aldığı o gecenin bugüne kadar yayınlanmayan en net görüntüleri ortaya çıktı.

1999 Magazin Gazetecileri Dernegi gecesinde düzenlenen ödül töreninde Ahmet Kaya "Yeni albümünde Kürtçe şarkı olacak" deyince ortalık karışmıştı.

MUHTAR'DAN "MEMLEKETİM"

Reha Muhtar'ın çağrısıyla ünlüler "Memleketim" şarkısını söylemişti. Muhtar yıllar sonra "Tansiyonu düşürmek için yaptım" demişti. Bugün de Habertürk Gazetesi o fotoğrafı ilk sayfasına taşıdı.

İşte Habertürk'ün yayınladığı o fotoğraf:

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER