ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ocak 2017 Cuma 19:04

"Recep İvedik" tartışmasına Bahçeli de katıldı

"Recep İvedik" tartışmasına Bahçeli de katıldı

Bahçeli Recep İvedik filmiyle ilgili; "Azerbaycanlı soydaşlarımız, Türk'tür, Türk milletinin vakur ve asil mensuplarıdır. Bir filmdeki boks sahneleri bizim tarih ve kültür bağlarımızı incitemeyecek, dahası zedelenmesine hiçbir millet evladı izin vermeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de henüz yayına girmeyen Recep İvedik 5 filmiyle ilgili yapılan tartışmalara katıldı.

Bahçeli Twitter hesabından yayınladığı mesajında; "Azerbaycanlı soydaşlarımız, Türk'tür, Türk milletinin vakur ve asil mensuplarıdır. Bir filmdeki boks sahneleri bizim tarih ve kültür bağlarımızı incitemeyecek, dahası zedelenmesine hiçbir millet evladı izin vermeyecektir" değerlendirmesinde bulundu. 

"Azerileri gardaşlarımız acımasızca hedef alınmıştır"

Bahçeli, 20 Ocak 1990'ın Türk milleti ve özellikle Azerbaycanlılar için karanlık ve acı bir tarih olduğuna işaret ederek, "20 Yanvar'da (Ocak) Türk'ün kanı akmıştır. 27 yıl önce, 19 Ocak'ı 20 Ocak'a bağlayan gece Bakü'de cinayet ve şiddet düğmesine basılmış, Rus tankları soydaşlarımızın üzerine yürümüştür. Bağımsızlık sevdasını cesaretleriyle tutuşturup zulme meydan okuyan, esarete başkaldıran gardaşlarımız acımasızca hedef alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Bakü sokaklarının ateşe boğulduğunu, tankların palet gürültülerinin mazlumların feryatlarını bastırdığını anlatan Bahçeli, kinin ve zalimliğin volkan gibi patladığını aktardı.

Dağlık Karabağ işgalini protesto etmek amacıyla toplanan ancak saldırıya uğrayan 143 kişinin şehit olduğunu, 611 kişinin ise yaralandığını belirten Bahçeli, "Üç renkli bayraklarının altında hür ve bağımsız yaşama irade ve isteğiyle şehadete eren gardaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Türklüğün yaşandığı her coğrafya bizim ilgi ve duyarlılık alanımızdadır. Azerbaycanlı soydaşlarımız Türk'tür, Türk milletinin vakur ve asil mensuplarıdır. Bir filmdeki boks sahneleri bizim tarih ve kültür bağlarımızı incitemeyecek, dahası zedelenmesine hiçbir millet evladı izin vermeyecektir." değerlendirmesine yer verdi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER