ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Ekim 2014 Pazartesi 20:34

Recai Kutan Şırnak’ta

Recai Kutan Şırnakta

Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, Şırnak Üniversitesi’nin daveti üzerine Şırnak’a geldi.


İlk olarak Şırnak Valisi Hasan İpek’i makamında ziyaret eden Recai Kutan, ileri de Şırnak’ta çok ciddi gelişmelerin olacağını söyledi.

2001 yılında Saadet Partisi'nin kurucuları arasında bulunan ve kurucu genel başkanlık görevini de 7 yıl yaptıktan sonra görevini devreden Kutan, Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü'nün daveti üzerine Şırnak’a geldi. Recai Kutan, ilk olarak Şırnak Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik önünde Recai Kutan’ı Vali Hasan İpek karşıladı. Recai Kutan daha sonra Vali ile beraber valilik makam odasına geçti. Recai Kutan’a hoş geldin dileklerinde bulunan Vali Hasan İpek, "Son zamanlarda Şırnak’ta yaşanan olayların ardından sizi burada hem sakinliğin, hem huzurun, hem de doğunun sürekli söylemini söyleyen bir bakanımız olarak, bir büyüğümüz olarak sizi Şırnak’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız." dedi.

Ardından açıklama yapan Recai Kutan da kendileri için büyük bir mutluluk verici olduğunu söyledi. Recai Kutan şunları söyledi: "Biz aşağı yukarı 1970’e kadar bu bölgelerdeydik. Tabi ondan sonra epey ara verdik. Bugün gördüğüm Şırnak çok değişmiş. Sizin buralara çok büyük katkılarınız oluyor. Bu önümüzdeki 4-5 sene zarfında Şırnak’ta çok ciddi gelişmeler olacak."

Konuşmalardan sonra Vali Hasan İpek, Recai Kutan’a Nuh’un gemisi maketini, Ahmedi Hane’nin Memu Zin adlı Kürtçe kitabı ve Beytüşşebap balını hediye etti.








KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER