ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2013 Pazartesi 15:16

Ramazan davulcularına eğitim verildi

Ramazan davulcularına eğitim verildi


Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Ramazan ayında vatandaşları sahura kaldıracak olan davulculara eğitim verildi. Eğitim sonunda 23 mahalle için 23 davulcu görevlendirildi.

Yozgat Belediyesi Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesisleri'nde, Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran tarafından Ramazan ayı boyunca görev yapacak olan davulcular seçildi. Eğitimde davula vurma tekniğinden mani söylenmesine kadar Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran ve belediye bandosu görevlileri, ritim ve mani konusunda yardımcı oldu. 20 yıla yakın süredir Ramazan davulculuğu yapanlar ve yeni başlayanların birlikte katıldığı eğitimlerde davulculara, davuldan çıkan sesin rahatsız edici düzeyde olmaması için uyarılarda bulunuldu.

Davulcuların eğitimini izleyen Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye olarak ilde Ramazan davulu geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti. Başer, "23 mahallemiz var ve her mahalleye bir davulcu görevlendirdik. Bu geleneğimiz çok önemli bir geleneğimiz, maniler eşliğinde insanları sahura davet edecekler, uyanmalarını sağlayacaklar. Bu geleneği belediye olarak devam ettiriyoruz. Davulculara, zabıta Müdürlüğümüz tarafından Ramazan'a kadar eğitim verilecek." dedi.

Eğitime katılan davulcular, Ramazan geleneklerini yaşatmaya çalıştıklarını ve bu sayede halkı sahura kaldırdıklarını belirtti. Ramazan'da davulu kendilerinin çaldığını fakat bahşişi korsan davulcuların topladığını öne süren davulcular, "Biz belediyeden ücret almıyoruz, sadece vatandaşlardan bahşiş alıyoruz. Vatandaşlarımız da bizleri boş göndermiyor, bahşişini veriyor. Vatandaşlarımız bahşiş verirken Ramazan davulcularına belediye tarafından verilen kimlikleri kontrol etsinler, ona göre versinler." diye uyarıda bulundu. Belediye Başkanı Yusuf Başer de davulcuların eğitimi sırasında kendisini karşılayan davulcuya bahşiş verdi.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER