ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2013 Pazartesi 13:26

Rahşan Ecevit'ten başörtülü vekil yorumu

Rahşan Ecevitten başörtülü vekil yorumu

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, Meclis'te başörtüsü ile ilgili ilk kez konuştu.


AK Partili dört kadın vekilin başörtüsü ile Meclis'e girmesinin ardından en çok merak edilen konulardan biri de, Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in bu durumu nasıl yorumlayacağıydı.

Çünkü, 14 yıl önce, 2 Mayıs 1999'da Refah Partisi Milletvekili Merve Kavakçı başörtüsü ile TBMM'ye girdiğinde en sert tepkiyi dönemin Başbakanı Bülent Ecevit göstermiş, parmağı ile Kavakçı'yı işaret ederek, 'Bu kadına haddini bildirin' diye bağırmıştı.

'KADINA ŞİDDETİ TIRMANDIRIR'

Görüşlerini bir basın açıklamasıyla paylaşan Rahşan Ecevit, TBMM'de türbanlı milletvekillerinin görev yapmaya başlamasıyla 'konunun kapanmadığını', bu durumun 'mahalle baskısı yaratacağını, kadına karşı şiddeti tırmandıracağını' vurguladı.

Rahşan Ecevit'in açıklaması şöyle;

'Dört türbanlı hanım milletvekilinin TBMM Genel Kurulu'na hiçbir sorun çıkmadan katılmasıyla türban konusunun artık kapanmış olduğu üst düzey yetkililer tarafından belirtilmektedir. Aslında konu kapanmamıştır. Aksine, bu durumun kamuda emsal teşkil edeceği, dolayısıyla mahalle baskısı yaratacağı, ki şimdiden başlamıştır, kadına karşı şiddeti, özellikle hayatlarını şekillendirme aşamasında olan kız çocuklarına tercih hakkı tanımaması gibi sorunları da tırmandıracağı için aile faciaları yaşanacaktır. TBMM'deki türbanlı dört milletvekili hemcinslerine büyük rahatsızlık vermiştir.'

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER