ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 13:47

Rahime Batu Liseleri'nden YGS başarısı


Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Malatya Özel Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi ilk 100’de 3 derece, ilk binde 24 derece elde etti. Okul öğrencilerinden Mehmet Tarih Atay YGS-1 ve YGS-2'de Türkiye 56’ıncısı, YGS-6 puan türünde Türkiye 67’incisi, Oğuzhan Parlak YGS-3 puan türünde Türkiye 116’ıncısı, Yunus Çirkin YGS-2'de Türkiye 243’üncüsü ve Hamza Ayaz da YGS-1 puan türünde Türkiye 275’incisi oldu.

Türkiye 56’ıncısı Mehmet Tarık Atay, velilerinin desteği, özveriyle çalışan öğretmenlerinin çabaları ve disiplinli çalışma sonucu başarıya ulaştığını belirtti. Oğuzhan Parlak ise sınava yoğun bir çalışma temposuyla hazırlandığını, çevresinden gördüğü destekle motive olduğunu ifade etti.

Özel Rahime Batu Liseleri Müdürü Ufuk Ercul başarıyı gelenek haline getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Her yıl üniversiteye giriş sınavlarında Türkiye dereceleri elde ettiklerini anımsatan Ercul, şunları söyledi: “Bu yıl YGS-1 Türkiye 56’ıncısı ve YGS-6 Türkiye 67’incisi gibi ciddi derecelere kazandık. Bizim için hem bireysel hem de kitlesel başarı önem arz ediyor. Türkiye şampiyonları çıkardığımız gibi okul olarak hem bölgenin hem de Türkiye’nin en başarılı okullarından biri olduk. Bu başarıların ortaya çıkmasında öğretmenlerin fedakârca çalışması ve işe sahip çıkmaları önemli bir etken oldu. Öğrencilerin arzulu, istekli ve disiplinli olmaları bireysel başarıda da sonuç getirdi. Ailelerin maddi ve manevi destekleri ise öğrencilere motivasyon sağladı.”
YGS’da başarılı olan öğrenciler Rahime Batu Lisesi yönetimi tarafından altın ile ödüllendirildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER