ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 17:17

Polonyalı dağcının kurtarılışı kameralarda


Tatil için geldiği Antalya'da kaya tırmanışı yaparken mahsur kalan Polonyalı dağcı Michal Horaczek'in Sahil Güvenlik helikopteriyle kurtarılma anı kameraya yansıdı.
     Sahil Güvenlik helikopterindeki kamerayla çekilen görüntülerde, Horaczek'in mahsur kalarak geceyi geçirdiği kayanın başında çaresizce kurtarılmayı beklediği görülüyor.
     Kurtarılma çalışması sırasında, bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle helikopter bir süre havada manevra yapmak zorunda kalırken, gerekli seviyeye inildiğinde helikoptere halatla sarkıtılan bir görevli Horaczek'e ulaşmaya çalışıyor.
     Görüntülerde görevlinin uzun çabalar sonucu Polonyalı dağcının yanına inmesinin ardından, Horaczek görevlinin tutunduğu halata bağlanarak dikkatli bir şekilde helikoptere çekilip, kurtarılması görülüyor
    
     -Sarp kayalıklar ve karanlık izin vermedi-
    
     Polonyalı Horaczek, tatil için geldiği Antalya'da 24 Nisan'da 112'yi arayarak Sivridağı Yaban Hayatını Geliştirme Bölgesi'nde kaya tırmanışı yaparken mahsur kaldığını bildirmiş, bunun üzerine Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığı ve itfaiye ekipleri karadan, Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri de havadan arama çalışması başlatmıştı.
     Cep telefonunun ışığı sayesinde Hacısekililer köyü Geyiksivrisi mevkisinde bulunduğu tespit edilen Polonyalı dağcıya sarp kayalıklar ve karanlık nedeniyle ulaşılamayınca, kurtarma çalışmaları ertesi gün Sahil Güvenlik helikopteri ile gerçekleştirilmişti.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER