ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 10:59

Polisten Insanlık Dersi

Polisten Insanlık Dersi

Adana’da polis, trafik cezası yazdığı için kendisine bıçakla saldıran ve daha sonra kendini yaralayan zanlıyı etkisiz hale getirdikten sonra su verip, yarasına sağlık ekipleri gelinceye kadar tampon yaptı.


Adana’da polis, trafik cezası yazdığı için kendisine bıçakla saldıran ve daha sonra kendini yaralayan zanlıyı etkisiz hale getirdikten sonra su verip, yarasına sağlık ekipleri gelinceye kadar tampon yaptı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Yeşilyurt Mahallesi Baraj Yolu Caddesi’nde motosikletli şahıslar üzerinde uygulama başlatan polis, kaskı olmayan ve şüphelendiği motosikletlileri durdurarak trafik uygulaması yaptı. Bu arada, Enver Ü.r isimli bir şahıs arkasında arkadaşıyla birlikte kaskı olmadan yolda seyir halinde olduğu için polis durdurdu. Enver Ü. motosikleti sağa çekip durdu. Polis evraklarını kontrol ettiğinde evrakları eksik olan ve kaskı da bulunmayan Enver Ü.’ye ceza yazdı.

CEZAYI ÖĞRENEN ZANLI DEHŞET SAÇTI

Bunun üzerine Enver Ü., motosiklette bulunan bıçağı çıkartıp motosikleti de yere attı. Polis, olay yerine takviye ekip çağırdı. Bu arada şahıs motosikleti tekmeleyip elindeki bıçakla da motosiklete zarar vermeye başladı. Etraftaki vatandaşların şaşkın bakışları arasında Enver Ü., dehşet saçmaya başladı. Bir süre motosiklete zarar veren Enver Ü. kendine hakim olamayarak polise döndü. Bu arada arkadaşı Enver Ü.’nün elinden bıçağı almaya çalıştı ancak onu da bıçakla kovaladı. Etrafta bulunan kadın ve çocuklar da korkup kaçtı.

POLİSE SALDIRIP KENDİNE ZARAR VERDİ

Enver Ü. motosiklete zarar verdikten sonra polislere dönerek onlara doğru bıçak sallamaya başladı. Şahıs, daha sonra gömleğini çıkartıp vücudunu bıçakla kesmeye başladı. Olay yerine bu arada takviye ekipleri geldi. Polisler, Enver Ü.’yü ikna etmek istedi ancak şahıs kendini ikna etmek isteyen polislere bıçakla saldırdı. Bir süre polisler Enver Ü.’ye müdahale etmeyip onu sakinleştirmeye çalıştı ancak şahıs sakinleşmedi. Bir taraftan da bıçakla kendine zarar vermeye devam etti.

POLİS ETKİSİZ HALE GETİRİP SAKİNLEŞTİRDİ

Enver Ü. sakinleşmek yerine her geçen dakika daha da sinirlenerek polisin üzerine yürüyüp bıçaklamak istedi. Polis, kanunen bu tür durumlarda ’vur’ yetkisi olmasına rağmen bu yönteme başvurmadı. Şahıs bir türlü ikna edilemeyip ikide bir polise bıçak sallayınca polis de copla müdahaleye başladı. Bir polis copla müdahale edip Enver Ü.’yü kendi üzerine doğru çekerken, arkadan gelen bir başka polis ise çelme takıp şahsı yere düşürerek etkisiz hale getirip elindeki bıçağı aldı. Enver Ü. buna rağmen sakinleşmediği için kelepçe takıldı.

POLİSLER SU VERİP YARASINA TAMPON YAPTI

Polis çok kısa süre önce kendisini bıçakla öldürmek isteyen zanlıyı yere yatırdıktan sonra onun sakinleşmesi için kendi elleriyle su verdi. Yerde yatan Enver Ü.’ye su veren polis bir taraftan da ambulansı çabuk olması konusunda uyardı. Ambulans biraz geç kalınca şahsı yerden kaldıran polis, kanın durması için tampon yaptı. Polis sağlık ekipleri gelinceye kadar tampon yapmaya devam etti. Bir süre sonra ise polis Enver Ü.’yü gelen ambulans ile hastaneye götürdü. Enver Ü. daha sonra polis merkezine getirilerek ifadesi alındıktan sonra hakkında işlem başlatılarak serbest bırakıldı.




KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER