ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2014 Perşembe 00:46

Polisten anlamlı yürüyüş

Polisten anlamlı yürüyüş

Sivas’ta IŞİD’ın saldırılarını protesto eden bir grup ile karşıt grup arasında gerginlik çıktı. Gerginliğin yatıştırılmasının ardından çevik kuvvet ekipleri ‘Vatan Sana Canım Feda’ sloganıyla yürüyüş yaptı.


Sivas’ta IŞİD’ın saldırılarını protesto eden bir grup ile karşıt grup arasında gerginlik çıktı. Gerginliğin yatıştırılmasının ardından çevik kuvvet ekipleri ‘Vatan Sana Canım Feda’ sloganıyla yürüyüş yaptı.

IŞİD’in Kobani’deki gerçekleştirdikleri saldırıları protesto etmek amacıyla dernek binası önünde toplanan bir grup, ellerinde dövizlerle kent meydanına doğru yürüyüşe geçti. Atatürk Caddesi’nde sloganlar eşliğinde yürüyen gruba bazı vatandaşlar sözlü sataşmada bulundu. Sivas Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler olay büyümeden sözlü sataşmada bulunan vatandaşlara müdahale etti.

Daha sonra yürüyerek kent meydanına gelen grup üyeleri burada basın açıklaması yapmak istedi. Bu sırada, karşıt görüşlü bir grup kente meydanına gelerek gruba tepki gösterdi. İki grubun karşı karşıya gelmemesi için yoğun çaba sarf eden çevik kuvvet ekipleri kent meydanında yoğun güvenlik önlemleri aldı. Ülkü Ocakları üyeleri bu sırada ‘Burası Türkiye Ya Sev Ya Terk Et’ sloganları atarak grubu kent meydanında dağıtmak istedi. Ekipler, gruplara sağduyu çağrısı yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okumaya başlayan Eğitim-Sen Şube Başkanı Önder Doğan, “Ortadoğu’da yıllardır emperyalistler tarafından desteklenen ve Ortaçağ karanlığının 21’inci yüzyılındaki en acımasız temsilcisi olan eli kanlı IŞİD çetelerinin Kobane’ye yönelik saldırıları yoğunlaşmış, binlerce insan yeni bir katliam ile karşı karşıya kalmıştır. Yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşayan farklı kimlik, inanç ve mezhepten hakları karşı karşıya getirme politikalarının somut bir ürünü olarak ortaya çıkan IŞİD, bugüne kadar yüzlerce insanı canice öldürmüş mazlum hakları kıyımdan geçirmiş, kendisine biat etmeyen herkesi katletmiştir” dedi.

POLİS OTOBÜSÜYLE KENT MEYDANINDA AYRILDILAR

Basın açıklamasının ardından grup kent meydanında ayrılmak istedi ancak karşıt görüşlü grubun protestoları üzerine polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan iki grupla da konuşarak sağduyu çağrısı yaptı. Daha sonra protestosu grup polis otobüsüne bindirildi. Otobüse saldırmak isteyen karşıt görüşlü gruba çevik kuvvet polisleri müdahale etmek isterken kısa süreli arbede yaşandı. Polis ekiplerinin sağduyu çağrısının ardından gruplar dağıldı.

POLİSTEN VATAN SANA CANIM FEDA YÜRÜYÜŞÜ

Olayların yatışmasının ardından çevik kuvvet polisleri ‘Vatan Sana Canım Feda’ sloganıyla yürüyüşe geçti. Atatürk Caddesi boyunca yürüyen çevik kuvvet polislerine vatandaşlarda alkışlarıyla destek verdi.






KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER