ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2014 Pazartesi 11:39

Polisle çatışma saatlerce sürdü

Polisle çatışma saatlerce sürdü

Şırnak'ın Silopi ilçesinde İpek yolunu kapatıp yasa dışı gösteri yapan grup polis ile çatıştı. Polis, molotof kokteyli atan göstericileri tazyikli su ve gaz bombası ile dağıttı.


Silopi ilçesinde dün akşam saatlerinde Merkez caddesinde toplanan yaklaşık 20 kişilik yüzleri kapalı bir grup, İpek yoluna çıkarak yol kapatma eylemi gerçekleştirdi. Uluslar arası karayolunu çift şeritli trafiğe kapatan eylemcilere polis, tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahalede etti.

Gösteriler, polise molotof kokteyli ve taşlarla saldırırken, atılan molotoflardan bazıları Toma aracına isabet etti ve Toma alev aldı. Toma’ya monte edilen yangın söndürme sistemi ile alevler kısa sürede söndürüldü. Polis göstericileri dağıtmak için biber gazlarını zırhlı araçlardan 3’erli şekilde fırlattı. Aynı anda 3 biber gazı atabilen silahlar sayesinde atılan biber gazları düştükleri yerde daha tesirli oldukları görüldü.

Buradaki grubun dağılmasının ardından başka bir grupta 1’inci cadde üzerinden İpek yoluna indi. Olay yerine gelen polise taş ve molotof atan grubu polis aynı yöntemle dağıtmaya çalıştı. Olaylar sırasında ilçede zaman zaman silah sesleri duyuldu. Ölen ya da yaralananın olmadığı eylem gece geç saatlere kadar sürdü.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER