ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 17:52

Polisin silahını Samsun'da Canik 55 üretecek

Polisin silahını Samsunda Canik 55 üretecek


Samsun Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 25 bin adetlik silah siparişi ihalesini kazanan Canik 55 Silah Fabrikası'nı tebrik etti.

Samsun TSO’nun ağustos ayı olağan toplantısı, odanın meclis salonunda yapıldı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile iş adamlarının katıldığı toplantıda ay içinde yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulunan Samsun Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Canik 55'in önemli bir başarıya imza attığını belirtti.

Fabrikanın, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün silah ihalesini kazandığını açıklayan Murzioğlu, “Canik 55. Silah imalatı yapan bu firmamız dünyaca bilinen Glock firmasının dahi katıldığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 25 bin adetlik silah ihalesini kazanarak paramızın Türkiye’de kalmasını sağlamıştır. Samsun’da üretilen TP9 model silah artık polisimizce kullanılacaktır. Bu başarıyı uluslararası ölçekte de devam ettireceklerine inanıyorum, takdir ediyorum. Samsun iş camiası adına kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası (İSO)’nun 2012 yılı ikinci 500 büyük firması araştırmasında Samsun’dan 10 firmanın seçilerek büyük başarı elde edildiğini ifade eden Murzioğlu, geçen yıl toplamda 14 Samsun firmasının sıralamaya girmeyi başardığını vurguladı. Samsun’un önemli marka değerlerinden Samsun simidine coğrafi işaret alınarak tescillendiğini de açıklayan Murzioğlu, desteklerinden dolayı Vali Hüseyin Aksoy’a da teşekkür etti.

SEKTÖREL MASTIR PLANLAR YETERLİ DEĞİL
Toplantıda kent ekonomisindeki gelişmelere ilişkin bilgiler veren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy da, tarım, ulaşım, sağlık ve turizm sektörlerinde mastır planların büyük önem arz ettiğinin altını çizdi. Bu planların tek başına yeterli olmadığını söyleyen Vali Aksoy, “Sektörlerle ilgili mastır planlar yapmak yeterli değil. Mastır planlar mevcut değerlerimizi, potansiyellerimizi ve yol haritasını bizlere gösteren planlardır. Onları hayata geçirecek olan bizler, ilgili kurumlar ve sektörün diğer taraflarıdır. Bu bakımdan Samsun’u turizmde biraz daha hareketlendirebilecek çalışmaları önümüzde süreçte hep birlikte ortaya koymamız gerekmektedir. Şehrimizde ilan edilmiş turizm alan ve merkezleri var. Bunların üzerinde çalışmalar yapılarak yatırımcılara tahsis edilebilir bir konuma getirilmesi öncelikli hedefimizdir. Bu irademizi ortaya koyup çalışmalarımızı başlattık.” şeklinde konuştu.

LOJİSTİKTE ÖNEMLİ MESAFE KATETTİK

Kentin ekonomisine katkı sağlayacak lojistik sektöründeki çalışmalara da değinen Vali Aksoy, “3 limanımız var. Türkiye, 2023 hedefi olarak 500 milyar dolar ihracat hedefi koydu. Bunun gerçekleştirilebilmesi için alt yapısının oluşturulması gerekiyor. Bu kapsamda lojiktik merkezlerine önümüzdeki süreçte ihtiyaç daha da artacak. Dünya ticareti daha farklı bir konuma geliyor, uluslararası rekabet lojistik maliyetlerinin azaltılması gerekiyor. Bu bakımdan Samsun olarak lojistikte belirli noktaya geldik. Bütün ayrıntılarını önümüzdeki haftalarda kamuoyu ile paylaşacağız. Uluslararası lojistik merkezi olma anlamında önemli bir mesafe aldığımızı söyleyebilirim. Samsun’un ticari anlamda kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak ve Türkiye’ye örnek bir yatırım olacak.” ifadelerini kullandı.












KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER