ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Aralık 2014 Pazar 12:45

Polise ateş açanlar yakalandı

Polise ateş açanlar yakalandı

Adana’da kendilerini durdurmak isteyen polis ekiplerine pompalı tüfeklerle ateş edip kaçmaya çalışan 15 ve 17 yaşındaki 4 genç, kovalamaca sonucu yakalandı.


Adana’da kendilerini durdurmak isteyen polis ekiplerine pompalı tüfeklerle ateş edip kaçmaya çalışan 15 ve 17 yaşındaki 4 genç, kovalamaca sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 23.30 sıralarında Seyhan ilçesi, Kurtuluş Mahallesi’nde meydana gelen olayda, uygulama yapan asayiş ve yunus ekipleri içerisinde Y.A. (15), S.O. (15), İ.Y. (17) ve Y.E.’nin (17) bulunduğu 01 CKE 93 plakalı otomobili durdurmak istedi. Ancak otomobilin sürücüsü durmak yerine aracı polislerin üzerine sürerek kaçtı. Polis otomobili, trafik ışıklarında sıkıştırıp durdurdu. Ancak zanlılar kapıları kilitleyip polise açmadı. Ayrıca S.O. (15) ön sağ koltuktan camı açarak polislere av tüfeğiyle ateş etti. Bunun üzerine polislerin yere yatmasıyla zanlılar tekrar kaçtı. Polis ise zanlıları kovalamaya başladı. Kovalamaca sırasında yine S.O. polise hedef gözeterek ateş etmeye devam etti. Bir süre sonra sıkışan zanlılardan İ.Y. (17) pompalı tüfekle polise hedef gözeterek ateş etti. Ancak polis gerekli önlemleri alıp zanlıları etkisiz hale getirdi. Yapılan üst aramasında Y.E.’nin üzerinden bir tane de bıçak çıktı. Otomobilde ise iki pompalı tüfek bulundu.

BAGAJDAN KAR MASKESİ VE ELDİVENLER ÇIKTI

Polis otomobilde yaptığı aramada ise bagajda 4 kar maskesi ve 4 siyah eldiven buldu. Zanlılar, Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Burada yapılan sorgulamada zanlılara neden kaçtıkları soruldu. Gençler yaşları ehliyetleri olmadığından kaçtıklarını söyledi. Polis ayrıca ele geçirilen malzeme arasında özellikle kuyumcu ve market soygunlarında kullanılan kar maskesi ve siyah eldivenlerin bulunması nedeniyle gençlere "Soyguna mı gidiyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Gençlerin soğuk olduğu için kar maskesini aldıklarını söylediği öğrenildi. Zanlılar polise mukavemet, ehliyetsiz araç kullanma, adam öldürmek için kasten ateş etmek suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.




KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER