ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2013 Çarşamba 12:17

Polis, ODTÜ eylemcilerini havadan da gözetliyor

Polis, ODTÜ eylemcilerini havadan da gözetliyor


Ankara Emniyet Müdürlüğü, Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayacak yol çalışması sırasında ODTÜ’de yaşanan olayları 24 saat havadan ve karadan takip ediyor. Emniyet, protesto gösterileri sırasında yaşananlarla ilgili çekilen bazı görüntüleri ise basın mensupları ile paylaştı. Helikopter kamerasına yansıyan görüntülerde eylemcilerin ellerine geçirdiği her türlü eşya ile barikat kurduğu görüldü. Polisin müdahalesi sırasında atılan havai fişekler nedeniyle ise ağaçlık alanda yangın çıktı.

Eskişehir Yolu’nun yükünü hafifletecek Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayacak yol çalışmaları aralıksız devam ediyor. Belediye ekipleri çok sayıda iş makinesiyle çalışmaları sürdürürken, emniyet birimleri de olası eylemler için hazır bekliyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, belediyenin çalışmalarını protesto için ODTÜ A4 kapı girişinde toplanan protestocularla polis arasında yaşanan ve helikopter kamerası tarafından kaydedilen görüntüleri basınla paylaştı. Helikopterin termal kamerasında da yansıyan görüntülerde, eylemcilerin beton bariyer, çöp bidonu, bank ve ağaç kütükleriyle barikat kurup, bu barikatları ateşe verdiği görülüyor.

Emniyet kameralarına yansıyan diğer görüntülerde ise eylemcilerin kablolarını söküp arızalanmasına neden olduğu belediye otobüsüyle barikat kuruyor. Otobüs bir süre sonra çekici yardımıyla buradan kaldırılıyor. Daha sonra polis ile yüzleri maskeli protestocular arasında çatışma yaşanıyor. Polis ekipleri grubu dağıtmak için biber gazıyla müdahale ederken, eylemciler havai fişek, taş ve sapanla karşılık veriyor. Atılan havai fişekler nedeniyle ise ağaçlık yolun her iki tarafında bulunan ağaçlık alanda yangın çıkıyor. Yangın büyümeden kontrol altına alınıyor.









KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER