ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 16:13

Polis meslek eğitim merkezlerine öğrenci alınacak


Emniyet Genel Müdürlüğü polis meslek eğitim merkezlerine sınavla öğrenci alınacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 2012 ve 2013 yılları KPSS - P3 puan türünden 60 ve üzeri puan alan en az dört yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilecek.
13. dönem polis meslek eğitim merkezlerine 3 bin 170 erkek, 130 bayan toplam 3 bin 300 aday asıl, bu miktarların yüzde 30'u olan 951 erkek ve 39 bayan toplam 990 aday yedek olarak alınacak. Adaylar, ikamet ettikleri şehirdeki İl Emniyeti Müdürlükleri Eğitim Şube Müdürlüğüne 09 Eylül – 27 Eylül 2013 tarihleri arasında başvurabilecek.

Adayların, katılacakları bölge merkezleri ve tarihleri, 11 Ekim 2013 tarihinde Eğitim Dairesi Başkanlığının www.egitim.pol.tr internet adresinden ve İl Emniyet Müdürlüklerince ilanen adaylara duyurulacak.

Değerlendirme ve seçme işlemlerine, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce belirlenerek ilan edilen bölge merkezlerinde 21 Ekim 2013 tarihinde başlanacak. Değerlendirme ve seçme işlemi, üç aşamadan oluşacak ve 13’üncü dönem için geçerli olacak.

DEĞERLENDİRME VE SEÇME SINAVI SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Polis meslek eğitim merkezlerine alınacak öğrencilerin başarı listesi, KPSS P3 puanı, değerlendirme/mülakat ve fizikî yeterlik puanlarının toplamına göre, en yüksek puandan başlanarak erkek ve bayan olmak üzere ayrı ayrı hazırlanacak. Sıralama sonucunda eşitlik olması hâlinde, KPSS puanı daha yüksek olan aday tercih edilecek.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER