ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Eylül 2013 Perşembe 09:22

PKK'nın yeni taktiği

PKKnın yeni taktiği

Bingöl’de önceki gün bir araçta bulunan 200 kilo bombanın PKK’ya ait olduğu ortaya çıktı. PKK bombayı tehditle taşıtmış...


200 kilo bombanın göndereni belli oldu. Bombaların örgüt mensubu olmayan 4 kişi tarafından Diyarbakır Lice’den Elazığ Karakoçan’a götürülmek istendiği tespit edildi. Gözaltına alınan M.A.E, H.B, E.D ve M.E isimli şahısların ilk ifadelerinde tehditle bombaları taşıdıklarını söyledikleri öğrenildi.

Mangal kömürü üreticisi olduklarını, olaydan 1 gün önce Karakoçan kırsalında üretim yaparken 4 PKK’lının kendilerine baskın düzenlediğini savunan zanlılar, el bombasıyla tehdit edildiklerini iddia etti. Korktukları için kuryelik yapmayı kabul ettikleri söyleyen zanlılar, örgütün Lice’de sözde “şehitlik” diye ilan ettiği mezarlığa giderek bombaları teslim aldıklarını ve yol denetiminde yakalandıklarını söylediler.

PKK’NIN YENİ TAKTİĞİ

Bugün gazetesinde yer alan habere göre; PKK’nın son dönemde “suça bulaşmamış” ve “sabıka kaydı olmayan” elemanlarını şehirlerde eylemler düzenlemek üzere gönderdiği istihbarat raporlarına yansımıştı. Kuryelerle ilgili olarak bu nedenle detaylı çalışmaların devam ettiği açıklandı. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER