ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Kasım 2014 Salı 13:36

PKK'dan askere taciz ateşi

PKKdan askere taciz ateşi

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu bir grup teröristin Şırnak'ın Uludere ilçesindeki 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı Beyaz Tepe Üs Bölgesi'ne, hududun Irak tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açtığını bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Beyaz Tepe Üs Bölgesinde bulunan unsurlar tarafından bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşine anında karşılık verildiği ve bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye - Suriye sınırında Kara Kuvvetleri 3'üncü Hudut Alayı (Şanlıurfa) Kapı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye'den Türkiye'ye doğru 10 kişilik bir grubun yaklaştığının tespit edilmesinin ardından bölgeye Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı devriye timinin sevk edildiği, söz konusu şahıslara "dur" ikazında bulunulup, havaya uyarı ateşi açıldığı belirtildi. Uyarı ateşini müteakip, sekiz şahısın geldikleri istikamette kaçtığı, iki şahısın ise hudut unsurları üzerine doğru ateş açtığı ifade edilen açıklamada, açılan ateşe derhal karşılık verildiği, söz konusu şahısların da geldikleri istikamette kaçarak gözden kaybolduğu, kaçakçılık girişiminin engellendiği ve bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Açıklamada, Hatay üzerinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden 2 adet F-16 uçağına da Suriye'de konuşlu SA füze sistemi tarafından, saat 08.38'de, bir dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu kaydedildi ve 6 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği ifade edildi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER