ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2013 Salı 14:44

PKK mali kaynağına büyük darbe

PKK mali kaynağına büyük darbe

Lice'de gün boyu süren operasyonda toplam 15 milyon kök Hint keneviri ile 3 ton toz ve kubar esrar ele geçirildi.


Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gün boyu süren uyuşturucu operasyonunda toplam 15 milyon kök Hint keneviri ile 3 ton toz ve kubar esrar ele geçirildi.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığınca Lice ilçesi Tepe köyünün güney batısında yer alan Hacı Cemil mezrası ile Kabakaya köyünün yakınlarında gün boyu süren operasyonda toplam 15 milyon kök Hint keneviri ile 3 ton toz ve kubar esrar ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan narkoterör dosyası kapsamında, Lice ilçesi Tepe köyünün güney batısında yer alan Hacı Cemil mezrası ile Kabakaya köyünün yakınlarında yasa dışı kenevir ekim alanlarının imhasına yönelik olarak saat 04.00'te operasyon başlatıldığı kaydedildi.

Operasyon öncesi İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce kırsal alandaki suç unsurlarına yönelik yapılan istihbari çalışmalarda belirtilen bölgelerde, geniş vadilere yayılmış şekilde yasa dışı kenevir ekiminin yapıldığının tespit edildiği vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Operasyonda, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığının sevk ve idaresinde toplam 33 tim ile güvenlik tedbirlerini içeren çember oluşturulmuş, İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şubesi ve Narkotik timler ve adli jandarma ekipleri vasıtasıyla da yasa dışı kenevir ekim tarlalarının imha faaliyeti başlamıştır. Operasyona Diyarbakır ve Mardin Jandarma Özel Harekat Taburları, Silvan Jandarma Komando Alayı, Lice Jandarma Komando Alayı ve geçici köy korucuları ekipleri olmak üzere toplam 33 tim katılmaktadır.

Ayrıca Jandarma Bölge Komutanlığınca bir skorsky helikopter, bir taarruz helikopter kolu, 18 kobra tipi ve 13 kirpi tipi zırhlı araçlar ile destek sağlanmakta ve insansız hava araçlarıyla havadan keşif icra edilmektedir. Operasyon ile ilgili işlemler Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen yetkiler kapsamında yürütülmektedir. Operasyonda güvenlik çemberinde toplam 600 personel görev almaktadır."

Öte yandan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında Lice ilçesinin Hacı Cemil mezrası ile Kabakaya köyünün civarında yasa dışı kenevir ekim alanlarının imhasına yönelik operasyon başlatıldığı kaydedildi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER