ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2014 Perşembe 22:18

PKK kaçırdı Vekiller getirdi!

PKK kaçırdı Vekiller getirdi!

Diyarbakır'da kaçırılan 2 asker serbest bırakıldı.


Diyarbakır'ın Lice ilçesinde silahlı kişilerce kaçırılan 2 uzman çavuş, HDP'li heyet tarafından alınarak Lice Kaymakamlığı'na getirildi.

Lice ilçesinde 26 Nisan'da Abalı Jandarma Karakolu'ndaki inşaatı protesto eden grubun izinsiz gösterisi sırasında silahlı kişilerce kaçırılan 2 uzman çavuş, serbest bırakıldı.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt tarafından alınan uzman çavuşlar Lice Kaymakamlığı'na getirildi.

Buldan, Baluken, Önder ve Zümrüt, beraberindeki 2 uzman çavuşla Kaymakam Tunahan Efendioğlu ile görüştü.

ÖNDER: ASKERLERİN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

PKK'nın kaçırdığı 2 uzman çavuşun Lice Kaymakamlığı'na teslim edilmesinin ardından HDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan, İdris Buluken ile HDP'nin Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt kaymakamlıktan ayrıldı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Sayın Öcalan'la görüşme heyeti olarak, bölgede yaşanan son gelişmeler üzerine inisiyatif almaya karar verdik. Burada olduğumuz için 1 Mayıs'ta alanlarda olamadık, oradaki şiddeti de kınıyoruz. Bir büyük kucaklaşmaya giden sayın Öcalan ve Kürt siyasal kurumları, ağırlıklı inisiyatifi ve bu iradenin arkasında durmasıyla gelişen bir süreç var. Bu süreç salt askeri bir meseleden ibaret değildir. Bu siyasi bir meseledir. Çözüm hamlelerinin de siyasetin geliştirilmesi lazım. Demokratik siyasete alan açılmadığı zaman halkın kendisi hakkında karar verme süreçleri yetkinleştirilmediği zaman, bu barışın tabana inme olasılığı zayıftır. Ve o büyük kucaklaşma gününü ertelemekten başka bir işe yaramaz. Bu toprakların kalekollara değil sevgi ile barışa açılmış kollara ihtiyacı var. Bu halk; barış çağrısı olarak, büyük depremden beri daha barınma sorununu çözmediğiniz halka, trilyonlarca harcayıp kalekollar yapmaya kalkıştığınızda bu halkın bundan bir barış mesajı alması imkansızdır" dedi.

Önder, iki askerin sağlıkları yerinde olarak kendilerine teslim edildiğini belirterek, "Bunu bu kalekolların bu topraklarda yapılmaması sorumluluğunu biz üzerimize alarak, bu konuda bu tepkiyi ülkenin bütün kurumlarında siyasetçiler olarak devralacağımızı söyledik. Burada başka karakol ve kalekollar olmak üzere bölgeye zarar veren HES'ler, taş ocakları, bu topraklara geliştirilebilecek her tahribatın karşısında olacağız. Bu iki asker arkadaşımızın yakında düğünleri olacakmış, onlara ömür boyu mutluluklar diliyoruz. Umuyoruz ki, gerilla annesi de, asker annesi de çocuklarından emin olsun" dedi.

Önder, askerin kimden teslim alındığı yönündeki soru üzerine, "Bunlar bu aşamaya gelmiş bir mesele için faydası olmayan işler. Gereken yerlere gereken şeyleri aktardık. Önemli olan sağ salim, sağlıklı, saçlarının teline ya da onurlarına, haysiyetlerine bir zarar gelmeden getirip teslim etmiş olmamızdı. İnşallah barış kazanacak, onurlu barış kazanacak" dedi.

"3 SİVİLİ GÖRMEDİK"

Kaçırıldığı iddia edilen 3 siville ilgili soru üzerine de Önder, "Onlar bizim bilgimiz dahilinde değil. Görüştüğümüz insanların içinde de yoktu açıkçası, umuyoruz onlarda en kısa sürede özgürlüklerine kavuşurlar" dedi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER