ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2013 Çarşamba 13:32

Pilot Akpınar: Bu insanların hepsi Müslüman’dı


THY Pilotu Murat Akpınar, Lübnan’da kaçırılan ve esir tutulan insanların aynı dinden olduğunu söyledi. Akpınar, “Bu insanların hepsi Müslüman’dı. En çok acı veren konuda bana bu. Ben din ayrımı yapmak istemiyorum ancak bir Müslüman’ın bir Müslüman’a verdiği en büyük acıyı birbirimize veriyoruz.” dedi.

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), Lübnan’da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın katılımıyla Bakırköy’deki Titanic Port Hotel’te basın toplantısı düzenledi. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan pilotlardan Murat Akpınar, esaret günleyiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akpınar, “Orada televizyondaki kanallarda biz yarım yamalak Arapçamızla ne demek istediklerini anlamıştık. Kaptanlar ailelerine kavuşacakları için son gün beraber kutladılar dediler. Ama bunu her gün orada kutlama yapıyormuş gibi yapmamanız beni üzmedi ama babamı üzdü. Beni üzemezsiniz, ben cehennemden geldim. Beni hiç kimse üzemez.” ifadelerini kullandı.

Kaçıran ve kaçırılan insanların aynı dinden olduğunun altını çizen Akpınar, “Biz orada çok sevildik. Biz orada 9 tane Lübnanlı’nın kurtarılmasına araçlı olan şahıslardık. Devletimiz de bunu sağlayan devletti. Sayemizde birçok insan özgürlüğüne kavuştu. Maalesef diyeceğim bu insanların hepsi Müslüman’dı. En çok acı veren konu da bana bu. Ben din ayrımı yapmak istemiyorum. Ancak bir Müslüman’ın bir Müslüman’a verdiği en büyük acıyı birbirimize veriyoruz. Bu da beni çok gazla üzüyor. O yüzden bütün söylemlerimde Lübnan halkıyla kardeş olduğumuzu vurguluyorum.” şeklinde konuştu.

Dinlenmeye ihtiyaç duyduklarını belirten Akpınar, “Uykusuz ve yorgunum. Henüz kendime gelemedim. Sizlerden biraz zaman istiyorum. Ailemle ve çocuklarımla vakit geçirmek istiyorum. Ben çocuğumla oynamak, eşimle tatile gitmek istiyorum. İşimi yapmak istiyorum.” diye konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER