ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Ocak 2013 Perşembe 23:13

Peygamber sevgisi salona sığmadı


Aksaray Memurlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKMEDAD) ile Nilüfer Derneği tarafından organize edilen Mevlüt Kandili Özel Programı Aksaray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, Belediye Başkanı Nevzat Palta, başkan yardımcıları, sivil toplum örgütleri başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kültür Merkezi’nin tamamen dolduğu programda çoğu davetli programı ayakta izlemek zorunda kaldı. Program Reha Yeprem’in okuduğu şiirlerle başladı. Yeprem, birbirinden güzel şiirleri ile geceye renk katarken, program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programda İlahiyatçı Yazar Osman Akpınar ‘İnsanlığın peygamberimize ihtiyacı’ konulu bir sunum yaptı. Akpınar, “Eğer insanlık, barışı, huzuru, mutluluğu ve kardeşçe yaşamayı istiyorsa, her zamankinden daha fazla Peygamber Efendimizin yolunu kendilerine rehber edinerek hayatlarını idame ettirmelilerdir” dedi.

Ardından sahne alan Taha, Peygamber Efendimize hitaben söylediği ezgilerle katılımcılara manevi bir gece yaşattı. Yeprem ve Taha’nın birlikte seslendirdiği ezgiler sırasında salonda duygusal anlar oluştu. Öğrencilerin de sahne aldığı programda Peygamber Efendimizin hayatından örnekler anlatıldı. Programın sonunda salondakiler ayakta Peygamber Efendimize salavatı şerif getirmesi geceye ayrı bir güzellik kattı.

Mevlit Kandili’nden bir ay önce başlatılan 2013 hatim ve 17 milyon salava-ı şerif duası salonu dolduran katılımcılar tarafından hep bir ağızdan yapıldı. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER