ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Nisan 2014 Pazar 14:30

Peygamber sevdalıları salona sığmadı

Peygamber sevdalıları salona sığmadı


Samsun'da 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Samsunluların yoğun ilgi gösterdiği programda, yüzlerce kişi salona giremedi.

Samsun'da Feza Mezunları ve İşadamları Derneği (FEZADER) tarafından düzenlenen 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasına yaklaşık 31 bin kişi katıldı. Yarışmanın hediyeleri, Neco 2 Düğün Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Peygamber Yolu Derneği tarafından projelendirilen yarışmanın Samsun ayağını üstlenen FEZADER Başkanı Hasan Vehbi Çetinkaya, yarışmaya 30 bin 826 kişinin katıldığını söyledi. Çetinkaya, “Herkes O’nu Okuyor projesiyle, Peygamber Efendimizle ilgili yanlış bilinen doğruların, İslâm’a bütüncül bakamamaktan kaynaklanan yanlış anlaşılmaların, insanları aşırı uçlara götüren sebepler ve 'sırat-ı müstakim'i ifade eden yönlendirmelerin ilim ekseninde ele alınması hedeflenmektedir.” dedi. Çetinkaya, bin kişilik salonun katılımcıları almaması nedeniyle özür diledi.

O’NUN VASİYETİNİ YERİNE GETİRİYORUZ

Programda peygamber sevdasıyla ilgili konuşma yapan ilahiyatçı yazar Sait Aktürk, Hz. Muhammed'in sahabeye söylediği sözlere dikkati çekerek, “Efendimiz sahabeye ‘Ben size İslamı anlattım mı?' diye sordu. Sahabe de hep bir ağızdan ‘Evet’ ya Resulallah' dedi. Peygamberimiz de Allah’ı şahit göstererek, ‘Ben görevimi yaptım, şimdi burada olanlar, olmayanlara anlatsın' dedi. Bu efendimizin vasiyetidir. İnşallah bizler de bu tip programları bu maksatla yapıyoruz. Efendimizin, duyanlar duymayanlara, bilenler bilmeyenlere anlatsın vasiyetini yerine getiriyoruz.” diye konuştu.

SECCADEMDE AĞLARKEN UMRE KAZANDIN DEDİLER

Yarışma birincisi Bafra’dan Fatma Bayar, yarışmayı düzenleyenlere teşekkür etti. Bayar, “Son olaylar o kadar üzüyordu ki beni, bir gün seccademde namaz kılarken, ‘Rabbim imdat, yardım et bize ne olur Allah’ım, bu dava senin, bu yol senin yolundur. Suçsuz ve günahı olmayan insanlar boynu bükük kalmasın’ diye yalvarırken, bir telefon sesiyle irkildim. Sanki Allah ‘üzülmeyin ben buradayım’ diyordu. Telefondaki kişi, umre kazandınız diye haber verdi. Çok mutlu oldum, dünyaları verdiler bana.” şeklinde konuştu.

BİRLERCE TWİT ATILDI

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Feza Çocuk Korosu, program boyunca ezgi, ilahi ve şiirleriyle geceye renk kattı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan da #samsunonuokuyor 'hastag'i ile binlerce kişi twit atarak, programı Türkiye ve dünyaya duyurdu. En çok twit atan 3 kişiye sürpriz hediyeler verildi.
Yarışmada dereceye girenlere mükafat olarak 16 umre, 25 mini Ipad, 15 notebook, 30 bisiklet ve 40 adet saat takdim edildi. Kategorilerine göre ilk 20’ye girenler, Ankara ve İstanbul’daki Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Bu yıl ilki düzenlenen yarışmanın, önümüzdeki yıl da devam edeceği bildirildi.





KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER