ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 23:43

Peygamber sevdalıları ödüllerini aldı

Peygamber sevdalıları ödüllerini aldı


Eskişehir’de 43 bin vatandaşın katılımıyla düzenlenen ‘Eskişehir O’nu Okuyor’ isimli yarışmanın sonuçları açıklandı. Dereceye giren 189 kişiye ödülleri, Peygamber Efendimiz’in (sav) anlatıldığı Kutlu Doğum Programında takdim edildi.

Yunus Emre Kültür Sanat Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği (YUSEV) organizesinde; Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir İl Müftülüğü, Esed, Edimder ve Emeder tarafından “Eskişehir O’nu okuyor” adlı kitap okuma yarışması düzenlendi. 43 bin kişinin başvurduğu yarışmada Eskişehirliler Peygamber sevgisini yarışarak gösterdi. Yarışmanın sonuçları, Kutlu Doğum programıyla açıklandı.

Porsuk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa, Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, programa destek veren kuruluş temsilcileri ve çok sayıda Eskişehirli vatandaş katıldı.

Program, Peygamber Efendimiz'i (sav) anlatan sinevizyon gösterimiyle başladı. Sunuculuğunu Reha Yeprem’in yaptığı programda Peygamber Efendimiz’i anlatan şiir ve naadlar, dinleyenlerden büyük alkış aldı. Daha sonra Tarihçi - Yazar Talha Uğurluer, katılımcılara Topkapı Sarayı’nda bulunan Mukaddes Emanetleri anlattı. Sarayın genel yapısı hakkında bilgi veren Uğurluer, padişahların saraydaki yaşantısından hikâyeleri izleyicilerle paylaştı.

Eskişehir O’nu Okuyor yarışmasına katılan 43 bin kişiden 189 kişi ödül almaya hak kazandı. Yetişkinler kategorisinde Ekrem Özaydın, Sevda Ertuğral ve Enes Kepti birinci olarak UMRE ödülünün sahibi oldu. Ortaokul seviyesinde ödül alanlar, Emre Ünlü, Merve Erten ve Huriye Aras dizüstü bilgisayar ödülünü alırken, ikinci kategoride Muhammed Küçüktaş, Ufuk Şahin Boz, Serhat Cengiz Ipad almayı hak kazandı.

ENGELLİ YARIŞMACILARA JURİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Yarışmaya katılan bedensel engelli Mehmet Bakır Eğilmez ve görme engelli Aytaç Karaduman, gösterdikleri azim nedeniyle büyük alkış aldı. Programda, Eğilmez ve Karaduman’a juri özel ödülü verildi.

Program ünlü sanatçı Süleyman Erkişi’nin seslendirdiği şarkılarla son buldu.

Eskişehir O’nu Okuyor yarışması, Eskişehir geneli ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile yetişkinlere yönelik iki oturum yapıldı. Yarışmada seviye olarak Peygamber Efendimiz’i anlatan kitaplardan katılımcılara sorular soruldu. Ortaokullar için; Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hz. Muhammed’ isimli kitabı ve Diyanet İşleri Başkanlığı komisyonunca hazırlanan ‘Peygamberimiz'i Öğreniyorum’ isimli kitaplardan sınav yapıldı. Lise ve Yetişkinler için İlahiyatçı yazar Dr. Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz Muhtasar’ isimli kitabından sorular yöneltildi.

Yarışmada derece elde eden 3 kişiye UMRE, 106 kişiye çeşitli gramlarda altın, 19 kişiye MP3 player, 5 kişiye Tablet, 4 kişiye Netbook, 5 kişiye İPad2, 7 kişiye Laptop, 36 kişiye ise NT’den 50 TL’lik hediye çeki verildi. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER