ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2013 Perşembe 15:15

Pervin Buldan: "Artık erkekler karışmasın!"

Pervin Buldan: "Artık erkekler karışmasın!"

Pervin Buldan başörtüsüne sahip çıkıp özgürlüklere vurgu yaptı.


Başörtülü milletvekillerinin TBMM'ye girmesinin ardından Genel Kurul'da konuşma yapan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, sorunun çözülmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Erkeklere "Artık kadınların nasıl hareket edeceğine karışmayın" diye seslenen Buldan, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin en önemli meselelerinden biri olan başörtüsü meselesinin TBMM'de çözülmüş olmasından kaynaklı memnuniyetimizi ifade etmek istiyoruz. Ayrıca bugün bu çatı altında ikinci bir Merve Kavakçı olayı yaşanmadığı için bir bütün olarak grupları ve partileri kutluyorum.

Dört kadın arkadaşımızın başörtüsü takarak Meclis'e gelmelerinin altında yatan en önemli sebep kadınların alanlarda verdiği mücadelelerin sonucudur. Bundan dolayı da bütün kadınları kutluyorum.
AKP iktidarı 11 yıldır türban meselesini çözmemiştir. Geçen yıl Altan Tan'ın verdiği kanun teklifi reddedilmiştir.

Özgürlükler sadece türban meselesinde olmamalıdır. Bugün Türkiye'de diller, kimlikler ve kültürler aynı zamanda inançlar yasaklı haldedir. Hiçbir konuda yasaklı olmamamız gerektiği bir Türkiye'yi hep birlikte yaratmak durumundayız.

Erkeklere ve kadınlara çağrı yapmak istiyorum. Kadın meselesinde erkekler lütfen konuşmasın. Kadınların nasıl hareket edeceğine erkekler lütfen karışmasın. Bu konuda erkeklerin konuşmaya hakkı yoktur. Erkeklerden bize ilişkin hiçbir eleştiri, müdahale almak istemiyoruz. Biz kadınlar nasıl giyineceğimizi sizlerden öğrenmek istemiyoruz.

Ayrıca kadın arkadaşlarımıza çağrı yapmak istiyorum. Kadına yönelik her türlü taciz, şiddet meselesinde bir araya gelmelidir. Nusaybin'de bir kadın belediye başkanımız bedenini ölüm orucuna yatırdı. Bundan haberiniz var mı? Biz kadınlar Ayşe Gökhan hakkında da konuşmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. " 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER