ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Aralık 2014 Pazartesi 18:20

Patlamanın görüntüleri ortaya çıktı

Patlamanın görüntüleri ortaya çıktı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren havai fişek fabrikasında dün 1 işçinin hayatını kaybettiği güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı.


Yukarı Çalıca Mahallesi'nde faaliyet gösteren fabrikanın imalathane bölümündeki patlama, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Kayıtlarda bir işçinin fabrika bahçesinde parke döşemesi, bir süre sonra sonra imalathane bölümüne girmesi yer alıyor. İlerleyen bölümde patlamanın meydana gelmesi ve toz bulutunun ortalığı kaplaması görülüyor.

Öte yandan, fabrikanın genel müdürü Yaşar Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın güvenlik kamerası kayıtlarını incelediklerini söyledi.

Kayıtlarda bir işçinin yola parke döşediği, daha sonra imalathaneye gidip demir kesmeye kalktığının görüldüğünü savunarak, "Yılmaz, fabrikada inşaat işçisi olarak çalışıyordu. Parke döşemek için gelmişti, ondan kıvılcım çıkıyor. Oradaki ilaçlara kıvılcım gidiyor, patlama oluyor. Çalışan, havai fişek işçisi değildi. inşaat işçisiydi" diye konuştu.

Yukarı Çalıca Mahallesi'nde faaliyet gösteren havai fişek fabrikasının imalathane bölümünde dün henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana gelmiş, 38 yaşındaki Yılmaz Şapoğlu, beton yığınının altında kalarak hayatını kaybetmiş, özel güvenlik görevlisi Beytullah Tercan yaralanmıştı.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER