ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 21:49

Paramediklerden gece tatbikatı

Paramediklerden gece tatbikatı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 2'inci Uluslararası Paramedik Kongresi kapsamında dün gece yapılan ambulans rallisi tatbikatı, gün içerisinde farklı istasyonlarda devam etti.


Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 2'inci Uluslararası Paramedik Kongresi kapsamında dün gece yapılan ambulans rallisi tatbikatı, gün içerisinde farklı istasyonlarda devam etti. Ekipler senaryosu hazırlanan medikal, travmatik ve çocuk vakalarına müdahale etti.

Tatbikattaki hasta taşıma etabında sağlık ekipleri, travma tahtası üzerine iki ayrı poşette konulan kum ile su dolu kabı taşıdı. Sahil kenarında gerçekleşen etapta sağlıkçılar suyu dökmemek için çaba harcarken, iskeleden elbiseleri çıkarmadan girdikleri deniz içerisinden de yürüyüp geçti. Etabın sonunda su dolu kabın ağırlığı başlangıçta olduğu yeniden tartıldı.

SARHOŞ ROLÜNE GİRDİ

Değişik etapların olduğu gündüz tatbikatında, eşinin adını sayıklayan alkollü bir vatandaşa müdahalede yer aldı. Yapılan tatbikatların her bölümünde yine sağlık çalışanları hasta ya da yaralı olarak rol oldu. Bazı etaplarda cansız mankenler de kullanıldı.

 











 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER