ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Aralık 2014 Pazar 14:02

Paralel yapıya şafak operasyonu!

Paralel yapıya şafak operasyonu!

Aralarında İstanbul'un da bulunduğu bazı illerde başlatılan 'Paralel Yapı' operasyonu kapsamında Eskişehir'de Samanyolu TV'nin yapımcısı Salih Asan ve yönetmeni Engin Koç'u gözaltına alındı.


EKREM DUMANLI'YI EMNİYETE GÖTÜRÜLÜYOR

İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder de 'kumpas' adı verilen operasyonda gözaltına alınan isimler arasında.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca da avukatıyla emniyete gitti. Karaca, "Ne olduğunu öğrenmeye çalışacağız" dedi. Karaca emniyette gözaltına alındı.

Operasyon sonrası emniyet ve adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Polis ekipleri saat 13.15'ten sonra yeniden Zaman gazetesi binasına geldi. Polis ekipleri Zaman Gazetesi yazarı Ekrem Dumanlı'yı emniyete götürüyor.

İŞTE OPERASYONUN YAPILDIĞI ŞEHİRLER

Emniyet ekipleri İstanbul'da ve bazı illerde gözaltı operasyonu başlattı.

İstanbul'da ve bazı illerde başlatılan 'Paralel Yapı'operasyonu kapsamında, emniyet güçleri bazı adreslere eş zamanlı baskın düzenledi.

Operasyonun Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Batman, Eskişehir, Tunceli, Elazığ, Şırnak, Van Erzurum ve Ankara'da başlatıldığı belirtildi.  

HİDAYET KARACA GÖZALTINA ALINDI

 Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığı belirtildi.

İstanbul merkezli "paralel yapı"ya yönelik operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne getirildi.
Polis ekipleri, sabah saatlerinde hakkında gözaltı kararı bulunan Karaca'nın evine geldi. Bunun üzerine Hidayet Karaca evinden evinden çıkarak gazetecilere açıklama yaptı.

Gözaltı kararının kendileri için sürpriz olmadığını belirten Karaca, yaşananların "Türkiye'nin utanılacak manzarası olarak tarihe" geçeceğini iddia etti.

"GÖZALTI KARARI UYGULANMADI"

Karaca'nın avukatı Fikret Duran ise "Hidayet Bey ile birlikte kurumdan yaklaşık 10 çalışan hakkında gözaltı ve arama kararları var. Tabii gözaltı kararı uygulanmadı onların daveti gerçekleşti biz de emniyet müdürlüğüne gidip ifademizi vereceğiz" diye konuştu.

Daha sonra Hidayet Karaca, eşi Şule Karaca, oğlu Sıtkı ve avukatı ile Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne hareket etti.

Karaca, polis nezaretinde ilk önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.
Ardından emniyet müdürlüğüne götürülen Karaca, girişte yaptığı açıklamada, "Alnımız açık, dimdikiz. Yüreğimizde herhangi bir şüphe endişe yok. Bizim veremeyeceğimiz bir hesabımız yok" dedi.

STV'NIN YÖNETMEN VE YAPIMCISI GÖZALTINDA

Aralarında İstanbul'un da bulunduğu bazı illerde başlatılan 'Paralel Yapı' operasyonu kapsamında Eskişehir'de Samanyolu TV'nin yapımcısı Salih Asan ve yönetmeni Engin Koç'u gözaltına alındı.

Jandarma ve polis ekipleri bugün saat 06.00 sıralarında merkez Tepebaşı İlçesi'nde 'Sungurlar' ve 'Tek Türkiye' dizilerinin yapımcısı Salih Asan'in evine geldi. Görevliler, Asan'ı gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.
Aynı saatlerde yine Samanyolu TV'de yayınlanan 'Sungurlar' dizisinin yönetmeni Engin Koç, merkez Odunpazarı İlçesi'ndeki evinde gözaltına alındı. Koıç ve Asan'ın sağlık kontrolünden geçirilmesinden sonra İstanbul'a götürülecekleri ifade edildi.

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER