ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2014 Cuma 09:00

Paralel Yapı'nın üst aklı ABD'dir

Paralel Yapının üst aklı ABDdir

Balyoz davasının 4 numaralı sanığı, eski Genelkurmay 2. Başkanı ve 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, Paralel Yapı'ya yönelik kumpas soruşturması kapsamında, hakim, savcı ve polislerden oluşan 45 kişiden şikâyetçi oldu.


Saygun dün avukatı Sedat Küçükyılmaz ile beraber Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'ye ifade verdi.

MUHTEŞEM KUMPAS ÖRNEĞİ

"TSK'ya karşı uygulanmış olan davaların hemen tamamında üst akıl ABD'dir" diyen Saygun, şöyle konuştu: "ABD Ankara eski Büyükelçisi Edelman 2004 NATO Zirvesi esnasında, bir Türk'ün kendisine TSK içindeki darbe yapılanmasını gösteren el yazısı ile yazılmış belge getirdiğini, incelemeleri sonucunda bu belgenin sahte olduğunun anlaşıldığını söylemişti... Bu muhteşem bir kumpası örneği. ABD Büyükelçiliği'nden birileri, kendi büyükelçilerine ulaştırılmak üzere 'TSK içindeki darbe yapılanması planını' CIA ajanı bir Türk'e veriyor."

AMİRLERDEN GİZLİ BRİFİNG

ABD Ankara Büyükelçisi Robert Pearson'un 18 Nisan 2003 tarihli kriptosunda, "Türkiye ABD ilişkilerinin yeni bir dinamizm kazanabilmesi için mevcut komuta katı emekli olmalı ve modern, ileriyi gören yeni bir subay kadrosu oluşturulmalı" ifadesinin yer aldığını aktaran Saygun, "ABD Ankara Büyükelçiliği Siyasi Müşteşarı John Kunstadler da 15-20 Kasım 2003'te meydana gelen patlamaları askerin yaptığını etrafa yaydı. Bu iddialar Balyoz iddianamesine de girdi. Emniyette, El Kaide'nin yaptığı ortaya çıkmış olmasına rağmen, patlamaları benim yapıp yapmadığım ısrarla soruldu. Emniyetin 'Evet asker yaptı' diyecek gizli bir tanık temin çabaları olduğunu da basından öğrendik" dedi. ErginSaygun, Paralel Yapı ile ilgili "Wikileaks belgelerine göre polis, 21 Kasım 2008'de ABD Büyükçeliği'nde Ergenekon konusunda detaylı bir brifing vermiş, bu tür brifinglerin periyodik olarak devam ettiği ortaya çıkmıştır. Ancak, Emniyet ve İçişleri Bakanlığı böyle bir brifingin verilmediğini açıkladı. Bu durum polis içinde bazı kişilerin, üstlerinin bilgisi dışında hareket ettiğini göstermektedir" bilgisini de verdi.

MAYIN EŞEĞİ...

Komplo sürecinde Taraf gazetesinin de özel bir rolü bulunduğunu vurgulayan Ergin Saygun, gazeteci Ahmet Şık'ın kitabından şu alıntıyı yaptı: "Süreci istenilen noktaya çekmek için sızdırma belgeleri yayınlama cesareti gösterecek bir organa ihtiyaç vardı. İnternet siteleri ile başlayan, Nokta Dergisi ile devam eden süreç kısa bir kesintiye uğrasa da bu misyonu daha sonra Taraf üstlenecekti. Çünkü bir savaşa dönüşecek Ergenekon sürecinde kaba tabirle bir mayın eşeğine ihtiyaç vardı." Saygun, dilekçesinde, Balyoz davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul, Balyoz davası kararını veren hakim Ömer Diken, Yarbay Ali Tatar'ın intihar etmesine neden olan soruşturmayı yürüten Süleyman Pehlivan da dahil 45 kişiden şikâyetçi oldu.  

 

KAYNAK: Sabah

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER