ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2014 Çarşamba 09:53

Paralel yapı operasyonunda karar açıklandı

Paralel yapı operasyonunda karar açıklandı

Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasında karar açıklandı.


Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasında tutuklanmaları istemiyle İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 49 kişiden, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 11'i tutuklandı. 38 kişi serbest bırakıldı.

İstanbul Eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Ömer Köse ve Emniyet Amiri Gaffur Ataç, "yurt dışına çıkış yasağı" konularak serbest bırakıldı.

11 POLİS METRİS CEZAEVİDE!

TAHLİYE OLAN POLİSLER HASRET GİDERDİ

Mahkeme, serbest kalan 38 kişiden 8'i hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Soruşturmada mahkemede ifadesi alınamayan 17 kişinin tamamı serbest bırakıldı

HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKAN İSİMLER

Şüpheli polislerden eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ile Erhan Körtek, Ensar Doğan, Aytekin Koçak, Ali Fuat Altuntaş, Abdulkadir Ağır, Yunus Emre Uzunoğlu, Şahin Akdeniz, Serdar Bayraktutan, Muhammed Kaya ve Mehmet Örs hakkında tutuklanma kararı verildi.

ÖMER KÖSE SUÇLU BULUNSA DA SORGUSU YAPILAMADIĞI İÇİN SERBEST BIRAKILDI

Şüphelilerden eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse ile Erkan Ünsel, Selman Yuyucu, Ramazan Bolat, Osman Özgür Açıkgöz, Oğuzhan Ceylan, Kazim Aksoy ve Gafur Ataç hakkında ise 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etmek' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarını işledikleri yönünde dosyada yeterli delil var ise de bu şüphelilerin hakimlik sorguları yapılamadığı için serbest bırakılmalarına karar verildi. Hakim Çiçek, bu 8 polis hakkında adli kontrol uygulaması kapsamında yurtdışına çıkışlarına yasaklama getirdi.

Şüpheliler Erhan Körtek, Ensar Doğan, Aytekin Koçak, Ali Fuat Altuntaş, Abdulkadir Ağır, Yurt Atayün, Yunus Emre Uzunoğlu, Şahin Akdeniz, Serdar Bayraktutan, Muhammed Kaya, Mehmet Örs, Erkan Ünal, Selman Yuyucu, Ramazan Bolat, Ömer Köse, Osman Özgür Açıkgöz, Oğuzhan Ceylan, Kazım Aksoy ve Gafur Ataç hakkında ise 'Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek', 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' ve 'Suç uydurma' suçlarını işledikleri yönünde sorumluluk noktasında yeterli delil bulunsa da bu suçların kanundaki öngörülen cezaların alt ve üst sınırı dikkate alınarak bu suçlar yönünden serbest bırakılmalarına karar verildi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER