ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Kasım 2014 Cuma 09:33

Paralel örgütün gizli odası bulundu!

Paralel örgütün gizli odası bulundu!

Edirne ve Tekirdağ Emniyeti’ne yuvalanan paralel yapının, yasadışı dinlemeler için ‘hayalet kulak’ kurduğu ortaya çıktı.


Edirne ve Tekirdağ Emniyeti'nde yuvalanan paralel yapının İstihbarat Şube'nin resmi odasından ayrı şekilde hiçbir yerde kaydı olmayan Teknik İzleme (TİZ) odası kurarak yasadışı dinlemeleri yaptığı belirlendi. Tüm delilleriyle ortaya çıkarılan paralel yapının 'Hayalet Kulak' odasına sadece dinlemeyi yapacak paralel personelin girebildiği tespit edildi. Hayalet odadaki yasadışı işlemler için kullanılan ve demirbaşa kaydedilmeyen bilgisayarların ise örtülü ödenekten alındığı anlaşıldı.

TEKNİK ALTYAPI DEŞİFRE OLDU

Bu illerdeki paralel yapı iddialarıyla ilgili hazırlanan müfettiş raporlarında çarpıcı bilgilere yer verildi. Rapora göre İstanbul'daki eski özel yetkili mahkemelerden çıkartılan dinleme kararlarıyla onlarca kişinin özel hayatı kayıt altına alındı, siyasi ve ekonomik tehdite maruz kaldılar. Emniyet görevlisi, hakim, savcı, işadamı, milletvekili ve birçok kamu görevlisini yıllarca dinleyen paralel teşekkülün nasıl çalıştığına dair teknik sistem deşifre oldu.

RAMAZAN AKYÜREK BİLİYORDU

Müfettiş raporunda, tüm illerde teknik takip amacıyla özel bir oda kurulması talimatından sonra İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan onay almak için harekete geçildiği belirtildi. Yazışmalarda kurulacak odanın krokilerinin çıkartıldığı, alınan onaylarla TİZ odaları kurulduğu vurgulandı. Raporda, odalarla ilgili çalışmalar başta olmak üzere tüm dinleme kararlarının istihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve altında görev yapanlara bildirildiği de kaydedildi.

Emniyetin mevcut yapısının dışında özel olarak kurulan odalara sadece teknik dinlemeyi yapan personelin girebildiği anlatılan müfettiş raporunda, odada çalışanların ise özellikle seçildiği belirtildi. Müfettişlerin bilgilerine başvurduğu polisler Murat Ünlü ve Hasan Darcan, konuyla ilgili şunları dile getirdiler: "İstihbarat Şube Müdürü Halil Hilal Seyfi'nin göreve başlamasıyla birlikte şubede Bilgi İşlem Odası olarak kullanılan bölüm tadilat yapılarak TİZ (Teknik İzleme) odasına dönüştürüldü. Bu odada İKK ve Organize Büroları'nın teknik takip talebinde bulunduğu telefonlar dinleniyordu. Bu odaya başka bürodan kimse giremezdi ve bilgisayarlarda başka iş için kullanılmazdı."

Kaynak: Star

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER