ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Kasım 2014 Cumartesi 16:58

"Papa, Barthelomous’un daveti üzerine geldi"

"Papa, Barthelomousun daveti üzerine geldi"

Patrikhane’nin basın sorumlusu Dr. John Chryssavgis, Papa Francis’in Fener Rum Patriği Barthelomous’un yaptığı davet üzerine Türkiye’yi ziyaret ettiğini söyledi.


Papa Francis’in Türkiye’ye yaptığı ziyaret dünya gündeminde geniş yer tutarken, Patrikhane’nin basın sorumlusu Dr. John Chryssavgis gazetecilerin sorularını yanıtladı. Chryssavgis, Papa’nın Türkiye’ye yaptığı ziyareti Fener Rum Patriği Barthelomous’un özel olarak yapmış olduğu davet üzerine gerçekleştirdiğini söyledi. Chryssavgis, “Barthelomous Roma’ya gittiğinde Papa’yı İstanbul’a davet etmişti. Bunun üzerine İstanbul’a geldi” dedi.

“AYİNE KATILMAK İÇİN BU TARİHİ SEÇTİ”

Chryssavgis, Papa’nın Kilise’nin kuruluşunun yıl dönümü nedeniyle yarın yapılacak olan ayine katılmak için Türkiye’yi bu tarihte ziyaret ettiğini belirterek, “Erdoğan ülkenin başı olarak Papa’yı ziyaret etti tabi ki. Çünkü Papa da kendi ülkesinin lideridir. Ziyarette yarınki ayine katılmak için bu dönemi seçti. Çünkü Ortodokslar için yarın önemli bir gün. İstanbul’da kilisenin kuruluş yıldönümü” diye konuştu.

Papa’nın İstanbul’daki programını takip etmek için 650 basın mensubunun başvuru yaptığını ifade eden Chryssavgis, “Çok geniş bir başvuru yapıldı. 650’nin üzerinde basın mensubu başvuru yaptı. Biz 350 kişiyi kabul ettik. 350 gazeteci. Bin yıl önce iki kilise arasında bazı olaylar olmuştu. Politik ve kültürel sorunlar olmuş, bu nedenle ayrılmışlar. Son 50 yılda iki kilise adına gelişmeler oldu. Küçük adımlar atıldı. İki kilise lideri Papa ve Ekümenik Patrik, birleştiklerinde ne anlama geleceğini çok iyi bildiklerinden bu adımları atıyor. Geçmişte çok acılar çekildi. Birleşmek için çabalıyorlar. Bölünmek kolaydır, ama birleşmek içinde iki lider çalışıyor” dedi.

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER