ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Nisan 2014 Pazartesi 16:32

Pamir'in babası Başbakan'la ne konuştu?

Pamirin babası Başbakanla ne konuştu?

Pamir Dikdik’in babası Serdar Dikdik, gazetecilere açıklama yaptı.


Sarıyer Zekeryaköy’deki evinde kaybolduktan bir gün sonra yan villanın havuzunda cesedi bulunan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik’in babası Serdar Dikdik, gazetecilere açıklama yaptı. Dikdik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini aradığını, başsağlığı dilediğini belirterek, "Allah razı olsun" dedi. Dikdik, "Zaten böyle bir Başbakan istemiyor muyuz biz. Herkesin acısını paylaşsın. Zaten bizi bölen bu küçük şeyler" diye konuştu.

Serdar Dikdik, geçtiğimiz Cuma günü kaybolan, bir gün sonra günü cesedi bulunan ve dün toprağa verilen oğlu Pamir için, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerini telefonla aradığını belirterek, “Başbakan aradı ‘başın sağolsun’ dedi. Başbakana  ‘sen geçen hafta sesini kaybettin, bu hafta ben kaybettim. Allah razı olsun 3 çocuk yap dedin, biz bir çocuğa bakamadık’ dedim. Zaten böyle bir Başbakan istemiyor muyuz biz. Herkesin acısını paylaşsın. Zaten bizi bölen bu küçük şeyler. Biri kaybolmuş eğer bir büyük aramadıysa insanlar kırılıyor. ‘Niye aramadı?’ diyor. Bizi bölemezler arkadaşlar. Bu Türkiye senelerdir bir, bizi kimse bölemez. İşte bir acı oldu bir küçük çocuk binleri birleştirdi. Ben sadece Zekeryaköy’deki komşulara mail attım, twitter’den iki resim gönderdim binlerce kişi geldi” diye konuştu.

HAVUZ İLK GÜN ARANDI

Havuzun ilk gün aranıp aranmadığı sorulan Dikdik, “Kaç kere aranmış. Havuz çok kirli, dibi görünmediği için temizlik sopalarıyla arıyorlar. Fenerlerle bakılıyor. Bulunduğu gün dalgıçlar girerek bulmuş. Daha önceki kiracı benim arkadaşım. Havuzu temizlerdi. Havuz pırıl pırıldı. Daha sonra ev sahibi taşındı, inşaat başladı havuz çamur” dedi.
“İlk gün bulunamaması ihmal değil mi” sorusuna Dikdik,” Çocuk öyle bir şey ki, duvarın arkasındadır görmezsiniz. ‘Pamir Pamir’ derim arkamı dönerim sesimi tanır 5 dakika sonra çıkar. Havuzda da şans kader işi, 2.5 metre derinlikte koca havuz 3-5 kere arandı bulunamadı, dalgıç buldu” dedi.

GÜVENİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

Güvenlik kamera görüntülerini jandarmanın inceleme için aldığını söyleyen Dikdik, görüntüleri şöyle anlattı:
“Bir çocuk Pamir’i kapının önünde bulmuş, içeri koymuş ve kapıyı çekmiş. Bizim çocuk içeriye giriyor, bahçenin içinde. 10 dakika sonra ben çıkıyorum aramaya. Önce bütün bahçeyi dört dönüyorum, evin içinde bağırıyorum yok. Geçen sefer bulduğum yere gidip aramaya başlıyorum. Ben 09.30’dan 14.00’a kadar arayıp bulamayınca kooperatife mail yazdım. Twitter’den de iki resim paylaştım.

 















KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER