ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Temmuz 2013 Perşembe 12:20

Palalı şahsa yakalama kararı

Palalı şahsa yakalama kararı

Beyoğlu'ndaki palalı saldırgan hakkında savcının itirazı üzerine mahkeme "yakalama kararı" çıkardı.


Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilere pala ile saldırdığı görüntülenen S. Ç. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Taksim Gezi Parkı olaylarında elindeki palayla eylemcilere saldıran S.Ç., gözaltına alındıktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti. Soruşturma savcısı tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen S.Ç., ifadesinin ardından mevcut delil durumu, tutuklanmanın bir tedbir olması, şüphelinin sabit ikametgah sahibi olmasını ve kaçma şüphelerinin bulunmamasını da göz önünde bulundurarak serbest bırakılmıştı.


VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ!


Soruşturma dosyası üzerinde ertesi gün görevlendirilen Savcı Veysi Büyükkılıç ise dosyayı inceledikten sonra şüpheli S.Ç’nin serbest bırakılmasına itiraz ederek, suçun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumunu gerekçe göstererek tutuklanmasını talep etmişti. İtirazı incelen İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, S.Ç. hakkında yakalama kararı çıkardı.

SAVCI 47 SAAT SONRA İTİRAZ ETTİ

Ancak salı günü savcılık, Sabri Çelebi'nin serbest bırakılmasına itiraz etti. Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz eden savcılık, ‘suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumunu’ gerekçe göstererek Sabri Çelebi'nin tutuklanmasını talep etti. Savcının bu talebini İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Mahkeme heyeti, savcılığın itirazını yerinde bularak, Sabri Çelebi hakkında bugün yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi. 

SORUŞTURMADA GİZLİLİK KARARI

1'nci Ağır Ceza Mahkemesi hakimi, soruşturmada gizlilik kararı verdi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER