ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Aralık 2014 Perşembe 18:37

Paksoy Kardeşler beraat etti

Paksoy Kardeşler beraat etti

Beyoğlu’nda bir apartman boşluğunda cesedi bulunan Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun ölümüne ilişkin davada mahkeme, Can ve Mahmut Emre Paksoy kardeşlerin beraatine karar verdi.


İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar Can ve Mahmut Emre Paksoy kardeşler ile Erköseoğlu’nun ailesi katıldı. Duruşmada söz alan Sinem Erköseoğlu’nun babası Ergun Erköseoğlu, mahkemenin ve heyetin adaletli olduğuna inanmadığını söyledi. Anne Ferah Kural ise kızının cinayete kurban gittiğini belirterek, “Nedeni ve nasılı mahkemece araştırılmamıştır. Bugün için mahkeme beraat kararı verebilir. Ancak tanrının mahkemesinde beraat yoktur. Tanrıya havale ediyorum” dedi.

“AİLENİN ACISINI PAYLAŞIYORUM”

Duruşmada daha sonra sanıklardan Can Paksoy söz alarak beraatini talep etti. Sinem Erköseoğlu’nun olay gecesi kendi rızasıyla evine geldiğini belirten Can Paksoy, “Eve geldiğimizde aramızda bir yakınlaşma oldu. Doğrudan yatak odasına geçip karanlıkta belli seviyede cinsel birliktelikten sonra uyudum. Elbisesini çıkardığını hatırlamıyorum. Bence tüm şüpheler ortadan kalkmıştır. Ailenin acısını paylaşıyorum ama bu acı bizim kamuoyu önünde zan altında bırakılmamıza gerekçe olamaz” dedi.

“BERAATİMİ İSTİYORUM”

İfade veren sanıklardan Emre Paksoy ise, “Kardeşimin tanımadığım bir kadınla eve geldiğini gördüm. Ben odamda uyumaya çekilmiştim. Onun dışında maktüleyi uyandığımda apartman boşluğunda gördüm. Suçsuzum beraatimi istiyorum” dedi.

Duruşmada son sözleri sorulan iki kardeş suçsuz olduklarını belirtti.

Kararını açıklayan mahkeme sanıklar Can Paksoy ve Mahmut Emre Paksoy haklarında maktüle Sinem Erköseoğlu’nu kasten öldürdükleri veya tedbirsizlik dikkatsizlik neticesinde ölümüne sebebiyet verdikleri hususunda şüpheden uzak yeterli delil edilemediğinden iki sanığında beraatine karar verdi.

Mahkemenin kararını açıklamasının ardından sanık kardeşler birbirlerine sarıldılar. Bu sırada salonda hazır bulundan maktüle Sinem Erköseoğlu’nun annesi ise mahkemenin kararına tepki göstererek, “Tanırının mahkemesinde suçlulara beraat yok” dedi.

Kararın ardından maktüle Erköseoğlu’nun annesi Ferah kural kısa bir açıklama yaparak karara tepki gösterdi. Adliye önünde açıklama yapan anne Ferah Kural, “Bugün burada adil bir yargılama olmamıştır. Benim çok değerli güzel kızım bir cinayete kurban gitmiştir. Bugün burada bir mahkeme yoktur. Mahkeme beraat kararı vermiştir ancak tanrının mahkemesinde suçlulara beraat yoktur. Çok üzgünüm bir anne olarak" dedi.

“SEN RAHAT UYU EVLADIM”

Sanıklardan Can Paksoy’un beraat kararının okunmasının ardından serzenişlerine karşılık olarak "Kes be" dediğini öne süren anne Kural, "İç yüzünü göstermiştir" diye konuştu.

Kızına seslenen anne Kural, "Sinem güzel evladım davayı bırakamam. Bu davada sonuna kadar senin için savaşacağım. Sen o camdan atlamadın, itildin atıldın. Belki de senin canını evde aldıklarına inanıyorum. ’Kes be’ cümlesinden sonra daha da inandım. Sen rahat uyu evladım” diye konuştu.

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER