ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 23:56

Öznur Çalık: maliyet 1 trilyon 200 milyar dolar

Öznur Çalık: maliyet 1 trilyon 200 milyar dolar

Çalık, toplantının ardından toplantıda çok önemli değerlendirmelerin, söylemlerin, öneri ve eleştirilerin dile getirildiğini belirtti.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "30 yıldır yaşadığımız süreç, sıkıntı, terör, tam 1 trilyon 200 milyar dolara mal oldu. Türkiye'nin sadece 12 yıllık yatırımı 630 milyar dolar. Terörle mücadelenin Türkiye'ye maliyeti bu kadar yüksek" dedi.

Van'daki temasları kapsamında kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Çalık, toplantının ardından toplantıda çok önemli değerlendirmelerin, söylemlerin, öneri ve eleştirilerin dile getirildiğini belirtti.

Toplantıya katılan herkesin çözüm sürecine büyük destek verdiğini ve mutlaka devam ettirilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiğini kaydeden Çalık, "Benim, STK temsilcilerinden aldığım en önemli mesaj, çözüm sürecine sonuna kadar devam edilmesidir. Kullanılan cümlelerden bir tanesi 'çözüm süreci çok ağır bir taş, o taşın altına hepimiz elimizi koymalıyız' cümlesiydi. Eğitim sorunlarının mutlaka hızlı şekilde, daha canlı bir şekilde çözülmesi gerektiğini paylaştılar. Devlet anlayışının STK buluşmasını bizden talep ettiler" şeklinde konuştu.

Devletin milletinden, milletin devletine anlayışına doğru emin adımlarla ilerlediklerini ve bu yönde önemli değerlendirmelerin yapıldığını aktaran Çalık, muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi, Türkiye'nin en sevimli hayvanlarından biri olan Van kedisinin desteklenmesi gibi konularda görüşler ifade edildi.

Özellikle bölgedeki güvenlikle ilgili desteklerini ve kamu düzeninin sağlanması konusunda asla taviz vermeyeceklerini STK temsilcilerine ifade ettiğini dile getiren Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yaşanan sıkıntılı süreç Türkiye'ye çok şey kaybettirdi. 30 yıldır yaşadığımız süreç, sıkıntı, terör, tam 1 trilyon 200 milyar dolara mal oldu. Türkiye'nin sadece 12 yıllık yatırımı 630 milyar dolar. Terörle mücadelenin Türkiye'ye maliyeti bu kadar yüksek. Bu nedenle huzur ortamının sağlanması gerekir. Çözüm sürecinin sonuna kadar devam ettirilmesi gerekir. Huzurun, siyasi istikrarın olduğu yerde, ekonomik ve demokratik istikrar da beraberinde gelir."

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER