ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Haziran 2013 Cumartesi 07:58

Özel: "Türkiye silah üretiminde ender ülkelerden"

Özel: "Türkiye silah üretiminde ender ülkelerden"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, "Füzesi, tankı, gemisi ve diğer silah sistemlerini mühendisleri ve işçileriyle tasarlayabilen, üretebilen ender ülkelerden birisi haline geldik" dedi.


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilen Pençe-2013 Hakiki Mühimmat Atışları ve IŞIK-13/1 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci gününün sona ermesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı geçtiğini söyledi.

"TATBİKAT AMACINA ULAŞTI"

Silahlı kuvvetlerin ulaşmış olduğu teknolojik altyapıyı ve vurucu gücü gösteren tatbikattan gurur duyduğunu belirten Orgeneral Özel, "Gerek gündüz bölümünde izlediğimiz hakiki mühimmatla yapılan başarılı atışlarla gerekse akşam bölümünde izlediğimiz arama kurtarmayla tatbikatın amacını gerçekleştirdiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Hava Kuvvetlerinin etkinliğini her geçen gün artırdığını vurgulayan Orgeneral Özel, Genelkurmay Başkanı olarak bunları görmekten ve yaşamaktan iftihar ettiğini dile getirdi.

"TÜRKİYE SİLAH SANAYİİNDE ENDER ÜLKELERDEN BİRİ"

Türkiye'deki savunma sanayinin geldiği noktanın gurur verici olduğunu aktaran Orgeneral Özel, kısa zamanda büyük aşamalar katedildiğini anlattı. Daha çok çalışarak daha gelişmiş sistemler yapmayı hedeflediklerini dile getiren Orgeneral Özel, şunları kaydetti:

"Buna yürekten inanıyorum. Kendi füzesini, tankını, insansız hava aracını, gemisi ve diğer gelişmiş silah sistemlerini kendi mühendisleri, kendi teknisyenleri ve işçileriyle özgün bir şekilde tasarlayabilen, üretebilen ender ülkelerden birisi haline geldik.

Daima gücünü yüce Türk milletinden almış olan Türk Silahlı Kuvvetleri sahip olduğu bu gücü bölgesinde; dünyada barış, huzur ve istikrarın sağlanması için kullanmış, kullanmaya da devam etmektedir. Hala bu anlayışla dünyanın birçok yerinde barışa katkıda bulunan 4 bine yakın personelimiz bulunmaktadır." 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER