ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2014 Cuma 14:27

Özel timle büyük operasyon

Özel timle büyük operasyon

Diyarbakır’da, Fiskaya bölgesinde göstericilerin polise saldırması sonucu sabah saatlerinde Özel Harekat timlerinin de katıldığı geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi.


IŞİD’in Kobani’ye saldırısını protesto etmek amacıyla geçtiğimiz Salı günü Türkiye’nin bir çok ilinde sokak gösterileri düzenlendi. Diyarbakır’da 5 gündür aralıksız devam eden olayların ardından, polise taş, molotof kokteyli ve ses bombası ile saldıran gruplara yönelik operasyon düzenlendi. Sur ilçesine bağlı Fiskaya bölgesinde çalışma yapan polislere göstericiler tarafından saldırı düzenlendi. Göstericiler elektrik direkleri ile yollara barikat kurup polisi taşladı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü göstericilere müdahale etmek ve yolları trafiğe açmak için sabah saatlerinde bölgeye özel harekat timlerinin de içinde bulunduğu 500 polisle geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, iş makineleri yardımıyla yakılan arabalar, elektrik direkleri, tabelalar başta olmak üzere bir çok barikat yoldan temizlendi.

Çalışmaların ardından yol kontrollü olarak ulaşıma açılırken, gözaltına alınanların sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.













KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER