ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 16:19

Otomobilinin lastiğini değiştirirken soyuldu

Otomobilinin lastiğini değiştirirken soyuldu

Ankara polisi, son bir hafta içerisinde otomobillerden hırsızlık yaptığı öne sürülen 3 kişiyi gözaltına alındı


Ankara polisi, son bir hafta içerisinde otomobillerden hırsızlık yaptığı öne sürülen 3 kişiyi gözaltına alındı. Zanlıların, lastiğindeki arızayı gidermek için tamirciye yanaşan bir otomobilden, sürücü ve çalışanlar fark etmeden yaptığı hırsızlık anı ise kameralara yansıdı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son günlerde artan hırsızlık olayları nedeniyle harekete geçti. Çankaya ilçesinde ve Üniversiteler Mahallesi'nde park halindeki otomobillerden hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini belirlediği, çete lideri T.A. ile, V.Y. ve F.G.’yi takibe aldı. Emniyet güçleri, 3 sivil polisi zanlıları yakalamak için görevlendirdi. Çankaya’da bir spor tesisinde zanlıları bekleyen sivil ekip, çete lideri T.A.’yı bir otomobilden hırsızlık yaparken, diğer iki zanlıyı ise dışarıda bekledikleri otomobilde yakaladı.

Gözaltına alınan zanlıların 11 ayrı hırsızlık olayına karıştığı belirlendi. Zanlıların, ayrıca otomobil kiralayıp hırsızlık olayı gerçekleştirdiği tespit edildi.

ÖN KOLTUKTAKİ ÇANTAYI BÖYLE ÇALDI

Şahısların otomobillerden yaptığı hırsızlık olayları güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, lastiğindeki arızayı gidermek için bir sürücü tamirciye giriyor. Otomobilin bagajını açan sürücü, lastiğindeki arızayı tamirciye gösteriyor. Bu sırada ortaya çıkan zanlı, araç sahibi ve tamircilerin dalgınlığından faydalanıp, sinsice otomobile yaklaşıyor. Sessizce otomobilin ön kapısını açıp, koltuktaki çantayı çalan zanlı hızla buradan hızla uzaklaşıyor.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan çete lideri T.A. tutuklanırken, diğer iki kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER