ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Ekim 2014 Perşembe 18:57

Otomobil fiyatına inek aldı

Otomobil fiyatına inek aldı

Çorum’un Alaca ilçesinde yetiştirilen bir ton 850 kilo ağırlığında ve 50 bin TL fiyat biçilen “Tufan” adlı kurbanlık Konya’ya satıldı.


Çorum’un Alaca ilçesinde yetiştirilen bir ton 850 kilo ağırlığında ve 50 bin TL fiyat biçilen “Tufan” adlı kurbanlık Konya’ya satıldı.

Alaca ilçesinde yaşayan besici Müfit Gürses tarafından “holstein” ırkı kurbanlık ağırlığı ve heybetiyle görenleri şaşırtıyor. Hırçın tavırlar sergilediği için tufan ardı verilen kurbanlık günlük 20 kilo özel olarak hazırlanmış yüksek enerjili yem tüketiyor. Çiftlikte bulunan boğalık adı verilen özel bölümde tek başına kalan tayfunla çiftlik çalışanları özel olarak ilgileniyor.

Bir otomobil fiyatına satışa sunulan dev kurbanlığın Konya’dan bir işadamı tarafından satın alındığını söyleyen besici Müfit Gürses, fiyat konusunda ise net bir açıklama yapmadı.

Her yıl yetiştirdiği kurbanlık hayvanlarla adını duyuran Müfit Gürses, “Bir dönem bin 640 kilo ağırlığındaki kral adlı kurbanlığımız vardı. Daha sonra tufanı yetiştirdik. Ağırlığı bin 850 kilo. Tufan günlük 20 kilo yem yiyor. Özel rasyon yapılıyor. Ek olarak yonca ve yulaf veriyoruz” dedi.

50 bin TL’ye satışa çıkardıkları tufanın Konya’dan bir işadamı tarafından satın alındığını belirten Gürses, “Müşterisi Konya’da hazır. Fotoğraflarını görüp beğenmişler. Telefonla aradılar, istediğim fiyatı söyledik. Bugün akşam saatlerinde gelecekler” dedi.

Kurban konusunda iddialı olduğunu dile getiren ve diğer besicilere meydan okuyan Gürses, “Ben bu konuda çok iddialıyım. Önce Allah’ın sonra tufanın sayesinde. Bundan başka yiğit bir boğa yok. Eşi yok. Bundan yiğit bir boğa yok. Buna devlet üretme çiftlikleri de dahil. Spermlerini dahi kimseye vermiyorum. Her yıl böyle kurbanlıklar yetiştiriyoruz. Bir dönem kralımız vardı. Allah nasip etti bir bayram arefesinde bin 640 kilo ağırlığındaki kralı Ankara’da Ostim’de bir esnafa sattık” diye konuştu.

ŞAHİN VE ROCKY GELECEK YILLARA HAZIRLANIYOR

Yetiştirdiği kurbanlıklarla dikkatleri üzerine çeken Müfit Gürses, gelecek yıllar içinde iddialı konuşuyor. Geçtiğimiz yıl yetiştirdiği bin 640 kilo ağırlığındaki Kral adlı kurbanlıkla ün yapan Gürses, bu yıl bin 850 kilo ağırlığındaki tufanla da önceki rekorunu egale etti.

Gelecek yılki Kurban Bayramının hazırlıklarına şimdiden başladığını anlatan Gürses, gelecek yıl satışa çıkarmak için hazırlandığı şahin adlı kurbanlıkla özel olarak ilgileniyor.

Bu sene Şahin’in yetiştiğini dile getiren Gürses, “Görüyorsunuz Şahin yetişti. Şu anda iki buçuk yaşında. Şahin önümüzdeki yıl iki tonunu üzerinde gelecek. Nasip olursa 2-3 yıl sonra onun yavrusu Rocky göreceksiniz” diye konuştu.

ELİMDEN GELSE YAĞ VE BALLA BESLEYECEĞİM

Çiftlikte Şahin adlı kurbanlıkla özel olarak ilgilenen Volkan Gürses, “Gazetecilerle Ankara’da kralla tanıştık. Bu yıl Tufan ile Ankara’yı göremedik. Allah nasip ederse Şahin’le Ankara’ya iki tonun üzerinde gideceğiz. Hiçbir eksiği yok. Elimden gelse yağ ve bal vereceğim. Allah yolunu açık etsin. Tufan ilk geldiğinde 3.5 ila 4 aylıktı. Onu 2 yaşına kadar özel olarak besledik. Sonra belirli periyotlarla veteriner gözetiminde her türlü bakımını yaptık. Tufan’dan memnunuz. Umudumuz Rocky’de” ifadelerini kullandı.









KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER