ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 21:19

Osmanlıca öğrenen Rus akademisyenler Başkan Yılmaz’ı ziyaret etti

Osmanlıca öğrenen Rus akademisyenler Başkan Yılmazı ziyaret etti


Samsun Canik Başarı Üniversitesi’nin çatısı altında kurulan Medeniyetler İttifakı Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİMER) organizasyonu ile Osmanlı Türkçesi öğrenmek için Samsun’a gelen Rus akademisyenler, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti..

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir’in eşlik ettiği ziyarete Moskova Devlet Üniversitesi Doğu Bilimleri Enstitüsü Başkanı Tarihçi Prof. Dr. Mikhail Meyer, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Öğretim Üyesi ve Türkiye Uzmanı Doç. Dr. Evgeniya Larionova, Rusya Devlet Üniversitesi Rusya-Türkiye Araştırmaları Merkezi Müdürü, Canik Başarı Ünv. Öğretim Üyesi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doç. Dr. İlshat Saetov ile MİMER Müdürü Uluslararası ilişkiler Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Mehmet Sayın katıldı.

Başkan Yılmaz’ın Samsun’un tarihi, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgi verdiği konuklardan Tarihçi Prof. Dr. Mikhail Meyer, Samsun’a gelmeden önce imaj olarak küçük bir taşra şehri ile karşılaşmayı beklediğini söyleyerek, “Samimi olarak itiraf ederim ki tam tersi modern, büyük ve yaşanılacak bir kent çıktı karşımıza. Başarı Üniversitesinde aldığımız Osmanlıca dersleri dünya kalitesinde bir eğitim ile verildi ve bunu da beklemiyordum açıkçası. Burada geliştirdiğimiz ilişkilerin her iki ülke arasındaki ilişkilere de olumlu yansıması adına ben Moskova’ya döndüğümde elimden gelen gayreti göstereceğim. Bizi ağırladığınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Canik Başarı Üniversitesinden alınan bilgiye göre, MİMER 21-29 Ağustos tarihleri arasında MİMER Çalışma Grupları ve Moskova’da faaliyet gösteren Rusya Devlet Üniversitesi Yabancılar Edebiyatı Kütüphanesinin Rusya-Türkiye Bilim Merkezi çalışma gruplarının organizasyonu ve Rusya Bilimler Akademisi Doğubilimleri Çalışmaları Enstitüsü, yine Moskova Devlet Üniversitesi Asya-Afrika Çalışmaları Enstitüsünün katılımları ile Rus Akademisyenlere 'Osmanlıca Türkçesi' dersleri veriyor.





KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER