ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Şubat 2017 Pazar 13:46

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kırklareli'nde

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kırklarelinde

Eroğlu: "Trakya Gelişim Projesi 2019 yılına kadar bitecek. Proje kapsamında 16 içme suyu tesisi, 14 atık su ileri biyolojik tesisi, 114 baraj ve gölet, 139 sulama tesisi ile 223 dere ıslahı yapacağız. Bu çerçevede erozyon kontrolü kapsamında 67 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. 63 otomatik meteoroloji istasyonu kurulacak''


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trakya Gelişim Projesi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını, bu kapsamda 16 içme suyu, 139 sulama ve 14 atık su ileri biyolojik tesisi kurulacağını, 114 baraj ve gölet ile 223 derenin ıslahını yapacaklarını kaydetti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırklareli'ne gelen Eroğlu, Kırklareli Valiliğini ziyaret etti. Kırklareli Valisi Esengül Civelek ile görüştükten sonra gazetecilerle bir araya gelen Eroğlu, Kırklareli'nde yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Kırklareli'ne yapılan yatırımları önemsediklerini ifade eden Eroğlu, Trakya Gelişim Projesi'ne büyük önem verdiklerini anlattı. Eroğlu, ''Trakya Gelişim Projesi 2019 yılına kadar bitecek. Proje kapsamında 16 içme suyu tesisi, 14 atık su ileri biyolojik tesisi, 114 baraj ve gölet, 139 sulama tesisi ile 223 dere ıslahı yapacağız. Bu çerçevede erozyon kontrolü kapsamında 67 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. 63 otomatik meteoroloji istasyonu kurulacak.'' bilgisini aktardı.

Eroğlu, projenin Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'nin bir bölgesini kapsadığını anlattı.

''Yollarımız artık Afyon kaymağı gibi.'' diyen Bakan Eroğlu, ''Allah başbakanımızdan razı olsun, her yeri bölünmüş yol yaptı. Buralara gelmek çok güzel, buraları cennet kadar güzel. Avrupa'ya açılan sınır kapımız var. Biz burayla ilgili mastır projesi hazırladık. Biz burayı dünya turizmine açmak istiyoruz. Bununla ilgili eylem planları hazır.'' şeklinde konuştu.

Kırklareli'ne her gelişinde müjdelerle geldiğini söyleyen Eroğlu, şimdiye kadar 83 müjde verdiğini aktardı.

Kırklareli'nin önceden unutulmuş bir kent olduğunu kaydeden Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biz sözünün eri hükümetiz, yapacağımız sözü veririz. Ergene Nehri'mizde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı en ileri, en son teknoloji ile yapıyor ve çalışıyoruz. Son 20 yılın en son teknolojisini kurduk. Sizlerden ricam bizlere destek olun. Bu yatırımları önemli olan işletmek. Ergene'deki, 14 şehrin atık arıtma tesisleri bitiyor. 4 milyar lira bütçe ile Ergene'de yatırımlar yapıyoruz. Bunu belediyelerin yapması söz konusu değil. Ergene de artık tertemiz olacak. Haliç'i nasıl kurtardıysak, Ergene'yi de kurtaracağız. Bir de rüyam var, onu da en kısa zamanda hayata geçirmek istiyorum.''

Toplantıda, Devlet Su İşleri Genel Müdür Murat Acu, Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı ile Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de hazır bulundu.

Bakan Eroğlu, daha sonra valilik bahçesine fidan dikti.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER