ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ekim 2014 Pazartesi 16:02

Örgüte katılmak üzere giden 4 genç kurtarıldı

Örgüte katılmak üzere giden 4 genç kurtarıldı

4 genç ile onlara örgüte kazandırma adına rehberlik yapan 2 şahıs yakalandı.


Siirt'te örgüte katılmak üzere giden 4 genç ile onlara örgüte kazandırma adına rehberlik yapan 2 şahıs yakalandı. Şüphelilerden 4'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, örgüte götüren 2 kişi ile tutuklandı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nca, Diyarbakır’dan Siirt ili Pervari ilçesi Yapraktepe köyü mevkiine, terör örgütüne katılım maksatlı şahısların getirileceği bilgisi alınması üzerine, söz konusu şahısları ele geçirmek amacıyla icra edilen operasyon sonucu: (4) şahıs Yapraktepe köyü mevkiinde, bahse konu şahısları örgüte götüren (2) şahıs ise araçla kaçmaya çalışırken, Pervari-Belenoluk Köyü Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından yol kontrolü esnasında yakalanmıştır.

Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerine müteakip, örgüte katılmak üzere giden A.D (20), A.Ü (19), M.K (18) ve E.A (18) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, şüphelileri örgüte götüren işbirlikçi M.G (46) ve O.Ö (33) ise sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştır." denildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER