ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2014 Pazartesi 19:17

Örgüt yandaşları marketi böyle yaktı

Örgüt yandaşları marketi böyle yaktı

Şüphelilerin, daha önce bir markete benzin döküp yakma anları da iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Sarıyer Armutlu'da DHKP-C'ye yönelik düzenlediği operasyon, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. 

Sarıyer Armutlu'da 36 farklı adrese gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonun görüntüleri basın ile paylaşıldı. Örgütün faaliyetleri çerçevesinde yaralama, yağma, halk üzerinde baskı kurarak haraç alma, darp, tehdit eylemlerini gerçekleştiren şahıslar ile örgüte lojistik destek veren, silah ve malzemeleri saklayarak örgüte yardım eden şahısların da aralarında bulunduğu 13 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şahısların evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda; 2 adet tabanca, 8 adet fişek, 1 adet pankart, 2 adet tüfek, 85 adet tüfek fişeği, 2 adet kurusıkı tabanca, 86 adet kurusıkı fişek, 1 adet demir jop, 3 adet bıçak, 1 adet sapan, çok sayıda iletişim ve bilişim malzemeleri ile örgütsel yayın ve doküman ele geçirildiği ifade edildi

MARKETİ KUNDAKLAMIŞLAR

Emniyet açıklamasında, şüphelilerin karıştığı eylemlere ilişkin görüntüleri de basınla paylaşıldı. 5 Haziran'da bir marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, kapanma saatinde markete gelen yüzleri maskeli 1'i kadın 3 kişi, içeride bulunan 2 kadın çalışana tehditle kapıyı açtırdıktan sonra, dışarı çıkmak isteyen kadınlara engel oluyor. Elinde benzin bidonu olan kadın eylemci benzini etrafa dökerken, bir diğer eylemci çakmakla marketi ateşe verip olay yerinden uzaklaşıyor. Kendilerinin bırakılması için yalvaran kadın çalışanlar da eylemcilerle birlikte marketten uzaklaşıyor. Dışarıda bekleyen eylemciler de marketin güvenlik kamerasını taş fırlatarak etkisiz hale getiriyor. Şüphelilerin başka bir markete yönelik molotoflu saldırıları da güvenlik kameraları tarafından kaydediliyor.

OPERASYON ANI POLİS KAMERASINDA

Cuma sabahı polis tarafından şüphelilere yönelik düzenlenen operasyon da polis kamerası tarafından kaydedildi. Polis helikopterinin de destek verdiği operasyona özel harekat polisleri katıldı. Polislerin evlere girişleri, adreslerdeki aramalar, ele geçirilen malzemeler kameraya yansıdı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 13 şüpheli adliyeye sevk edildi.


































KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER