ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 17:20

Onlar "yasak" dinlemedi

Onlar "yasak" dinlemedi

Sokağa çıkma yasağının yarın sabah saat 06.00’ya kadar uzatıldığı Diyarbakır’da bazı caddeler yeniden savaş alanına döndü.


Sokağa çıkma yasağının yarın sabah saat 06.00’ya kadar uzatıldığı Diyarbakır’da bazı caddeler yeniden savaş alanına döndü. Koşuyolu, Emek ve Öğretmenler Caddelerinde bir araya gelen gruplar, yollara barikatlar kurarak, polise saldırdı. Öğretmenler Caddesi’nde, bir apartmandan TOMA’ya atılan taşın sekmesi sonucu engelli bir çocuk başından yaralandı.

Terör örgütü IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla HDP ve DTK’nin çağrısı üzerine Diyarbakır’da önceki gün başlayan olaylar, valiliğin sokağa çıkma yasağı ilan etmesinin ardından azalmıştı. Ancak kentin bazı sokakları öğleden sonra yine savaş alanına döndü. Bağlar ilçesine bağlı Öğretmenler Caddesi’nde toplanan bir grup, yollara barikat kurdu. Polise, kendisine taş ve molotof kokteylleri ile saldıran gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Bu sırada bir apartmandan atılan taş, TOMA’nın üst tarafına çarpıp, sekerek 13-14 yaşlarındaki engelli bir çocuğun başına isabet etti. Olay yerinde yere yığılan çocuğun yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti. Hastaneye kaldırılan çocuğun hayati riskinin olmadığı öğrenildi.

Koşuyolu Caddesi’nde ise bir grup barikat kurarak, yolu trafiğe kapadı. Polis önce akreplerle yolu açmaya çalıştı, ancak sonuç alamadı. Bunun üzerine caddeye yaklaşık 100 çevik kuvvet polisi ile TOMA girdi. TOMA’nın arkasından ilerleyen polisler, göstericileri biber gazı ile dağıttı. Ara sokaklara girerek polise taş atan göstericiler, polisin dağılmasıyla tekrar toplandı. Emek Caddesi’nde de benzer olaylar yaşandı. Kentin bazı cadde ve sokaklarında olaylar sürüyor.(İHA)










KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER