ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Eylül 2014 Çarşamba 10:04

Öldürülen ikinci gazeteci ile ilgili ABD'den açıklama geldi

Öldürülen ikinci gazeteci ile ilgili ABDden açıklama geldi

IŞİD tarafından internete konan görüntülerle ilgili Beyaz Saray'dan açıklama geldi.


IŞİD tarafından internete konan görüntülerde ABD'li gazetecinin yanında duran maskeli bir kişi, İngiltere'nin IŞİD'e karşı ABD ile işbirliğini sonlandırmaması durumunda David Haines isimli İngiliz bir rehinenin de öldürüleceği tehdidinde bulunuyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, gazetecinin infazını gösterdiği iddia edilen videonun orijinalliğinin teyit edilemeyeceği bildirildi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

31 yaşındaki Floridalı gazetecinin geçen yıl Ağustos ayında IŞİD militanları tarafından rehin alındığı belirtilmişti.

IŞİD tarafından daha önce yayınlanan videoda Sotloff'un kaderinin Başkan Obama'nın elinde olduğu kaydedilerek, IŞİD'e yönelik ABD operasyonlarının durmaması halinde gazetecinin öldürüleceği uyarısı yapılmıştı.

Pentagon sözcüsüne Türkiye sorusu

Pentagon sözcüsü Amiral John Kirby, radikal selefi örgüt IŞİD’in bir Amerikalı gazeteciyi daha boğazını keserek öldürmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye IŞİD konusunda yeterince yardımcı oluyor mu?" şeklinde gelen soruya, Türkiye’nin bölgedeki anahtar bir NATO müttefiki ülke olduğunu, Türkiye’nin bazı çekinceleri olduğunu, Savunma Bakanı Chuck Hagel’in bu konuları Türk yetkililerle görüşeceğini belirtti.

Amiral Kirby, gazetecinin, "Türkiye IŞİD konusunda yardımcı oluyor mu?" sorusunu ısrarla tekrar sormasının ardından, "Bu soruyla ilgili daha fazla detaylı bilgi vermeyeceğim" şeklinde cevap verdi.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER