ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Kasım 2014 Pazar 17:10

Okul binasında patlama

Okul binasında patlama

Manavgat’ta, bir ilköğretim okulunda meydana gelen şiddetli patlama binayı kullanılamaz hale getirdi.


Manavgat’ta, bir ilköğretim okulunda meydana gelen şiddetli patlama binayı kullanılamaz hale getirdi.

Okul kantin işletmecisi Hasan Durşan’ın bir malzeme almak için kantine gelerek elektrik düğmesine basması sonucu meydana gelen patlamaya, bir gün önce açık bırakılan tüpten sızan gazın sebep olduğu tahmin ediliyor. Kantin işletmecisi Hasan Dursan’ın yaralandığı ve ortalığın savaş alanına döndüğü patlamada binanın duvarları tamamen yıkılırken kapı ve pencereler metrelerce uzağa fırladı. Patlamanın ardından çıkan yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından anında müdahale edilirken patlamanın okulun tatil olduğu pazar günü yaşanması muhtemel bir faciayı da önledi. Olaydan yaralı kurtulan kantin işletmecisi Hasan Dursan, Cuma günü kantini en son eşinin kapattığını, bugün bir malzeme almak için okula gelip ışığı yakmak için elektrik anahtarına dokunduğunda şiddetli patlama ile savrulduğunu söyledi.

Manavgat merkezinde hissedilen patlamada okul bahçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan iki bloktan biri kullanılamaz hale geldi. Patlamada alt katı kantin, üst katı müdür odası, yan tarafında 1. sınıfların eğitim gördüğü 4 ayrı sınıfın bulunduğu binanın duvarları tamamen yıkılırken, kapı ve pencereleri okul bahçesine savruldu.

Patlamanın ardından Manavgat devlet hastanesindeki ve çevre binalarda oturan vatandaşlar büyük korku yaşarken, patlamayı merak eden vatandaşlar olay yerine akın etti. Milli egemenlik ortaokul binasında kurs gören öğrenciler de korku içerisinde bahçeye fırlarken bazı öğrencilerin korkudan ağladığı gözlendi.

Patlama sırasında kantinde bulunan kantin işletmecisi Hasan Durşan olay yerine gelen ambulansla Manavgat devlet hastanesine kaldırıldı. Ellerinde ve yüzünde ağır derecede yanık meydana gelen Durşan, kantini Cuma günü saat 17.30 sıralarında eşinin kapattığını, kursa gelen öğrencilerin bulunduğu bölüme götürmek için malzeme almak üzere kantine geldiğini, elektrik kontağına dokunduğu an patlamanın meydana geldiğini söylediği bildirildi.

Emniyet güçleri tarafından olay yeri çevresinde bulunan öğrenciler ve vatandaşlar bulundukları yerden uzaklaştırılırken, Olay Yeri inceleme ekipleri tarafından patlamanın sebebi araştırılmaya başlandı.












 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER