ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2014 Cuma 09:56

Öğretmeni okul bahçesinde dövdüler

Öğretmeni okul bahçesinde dövdüler

Bursa’da öğrenci yakınları, 8 yıllık öğretmeni okul bahçesinde dövdü.


Bursa’da öğrenci yakınları, 8 yıllık öğretmeni okul bahçesinde dövdü. Hastaneye götürülen öğretmene 7 gün iş göremez raporu verildi. Zanlılar, Otosansit Jandarma Karakolu ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Öğretmene darp olayı, Bursa Yıldırım Yeşilevler Münevver Özran Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre; 8 yıllık Türkçe öğretmeni Alper Öçkoymaz, 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki O.Ö. ile bazı konularda tartıştı. Öğrencinin eve gidip durumu anlatması üzerine ağabeyi Uğur Ö. ile akrabası Muhammed E. okula gelerek Öçkoymaz’ı okulun bahçesinde dövdü.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Alper Öçkoymaz, olayı şöyle anlattı: “Bir öğrencimle bir tartışmam olmuştur, bana hakaret etti. Daha sonra bunu haklıymış gibi evine gidip farklı bir şekilde anlatmış. ‘Öğretmen bana vurdu, kalbime vurdu’ gibi. Aradan bir hafta geçtikten sonra öğrencinin ağabeyi gelip beni rencide edercesine hakaret etti. Mesleğime ve memuriyetime hakaretle beni tehdit etti. Bana ‘yarım saat sonra görürsün, seni döveceğiz, öldüreceğiz’ şeklinde ölümle tehdit etti. Yarım saat sonra ise başka bir akrabası ile okula geldi. Bana bahçede saldırdılar.”

Saldırganların kendisine rastgele vurduğunu dile getiren öğretmen Öçkoymaz, şunları söyledi: “Tekme, yumruk vurdular. Yüzüme vurdular. Boynuma vurdular. Elbisemi yırttılar. Tekme attılar, kaval kemiğime vurdular. Ameliyatlı olan dizim ve burnuma vurdular. Beni darp edip bayağı bir hırpaladılar. Beni darp edenler jandarma tarafından yakalandı. ‘Sen ateistsin, dinsizsin, kafirsin, Allah’ın, kitabın yok' gibi suçlamalarla bana saldırdılar.”

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekiplerinin kendilerini karakola götürdüğünü belirten Öçkoymaz, “Daha sonra hastaneye geldik ve darp raporu aldık.” şeklinde konuştu.

RONA: ÖĞRETMENLER SAHİPSİZ

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, okul önünde diğer öğretmenlerle basın açıklaması yaptı, öğretmenlerin sahipsiz olduğunu savundu. Okullarda çok ciddi güvenlik zafiyeti olduğunun altını çizen Rona, şunları kaydetti: “Şu anda okulun bahçesine her türlü tehlike girebilir. Öğretmen arkadaşlarımızın, hatta öğrencilerimizin can güvenliği neredeyse yok düzeydedir. Okul idareleri konulara duyarsız kalıyor. Problemli öğrencilerle ilgili disiplin işlemlerini engelleyici tedbirleri alamıyorlar. Bugün bu okulun yaşadığı bu tatsız hadise ilk değildir. Daha önce de aynı okulda öğretmen arkadaşlarımız darp edilmiş ve çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kalmışlardır.”

Olay sabah saatlerinde cereyan etmesine rağmen ne il, ne de Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin öğretmenle ilgilenmediklerini ifade eden Özkan Rona, sözlerini şöyle noktaladı: “Öğretmenlerin ne kadar sahipsiz olduğunu, öğrencilerin ne kadar sahipsiz olduğunu ve okulların güvenliğinin ne kadar tehlikede, risk altında olduğunu bu örnekle bir kere daha gördük. Bu son olmalı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü'ne sesleniyorum. Şu anda onlar hangi okula, hangi yandaş müdürü atayacaklarının hesabını yaparken, okullardaki görevli öğretmen arkadaşlarımız veliler tarafından darp ediliyor.”

Özkan Rona, savcılıktaki adli sürecinin de sonuna kadar takip edileceğini sözlerine ekledi.

Diğer öğretmenler, 'Öğretmene uzanan eller kırılsın' şeklinde olaya tepki gösterdi. Öğrenciler ise “Dışarı çıktığımızda çocuğun ağabeyi gelmişti. 'Saat 12.00’de görüşürüz' dedi. Daha sonra da gelip hocamızı darp ettiler. Sonra akrabalarını alıp gelip hocamızı dövüp linç ettiler ve hocamız hastaneye götürüldü.” şeklinde olayı anlattı




.

 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER