ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Şubat 2017 Salı 17:36

Öğrenciler Necmettin Erbakan'ı andı

Öğrenciler Necmettin Erbakanı andı

Marmara Üniversitesi Anadolu Gençlik Kulübü, eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı vefatının 6. yılında düzenlenen konferansla andı


Eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ölümünün 6. yılında "Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın mühendislik, girişimci ve iktisatçı yönü" konferansıyla anıldı.

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Anadolu Gençlik Derneğinin tanıtım filmiyle Erbakan'ın hayatından kesitler izletildi.

Anadolu Gençlik Kulübü Başkanı Emre Bitiş, açılış konuşmasında, Erbakan'ın Türk siyasetinin en önemli şahsiyetlerinden olduğunu belirtti.

Erbakan'ın İslam'ın sadece ibadet yönünün olmadığını, hayatın her alanında bulunduğunu ve birçok buluşun temelinde yer aldığını aktardığını ifade eden Bitiş, Erbakan'ın Türkiye'ye döndüğünde ilk işinin toplu iğne bile üretemeyen ülkede motor fabrikası kurmak olduğunu söyledi.

Merhum Erbakan'ın siyasetçi, yönetici ve hoca olarak anlamak için önce mühendis ve iktisatçı yönlerini bilmek gerektiğine vurgu yapan Bitiş, "Unutmayalım ki bu ülkede yüzlerce alim, binlerce hoca olmasına rağmen, İslam Birliği'ni en gür seda ile haykıran bir makine mühendisi olmuştur. Hayatının her alanında ezilen coğrafyalar için çalışmış, yoksulluğu, gelir adaletsizliğini önlemek için mücadele etmiş, bir grup veya bir zümrenin değil tüm insanlığın refahını istemiştir." diye konuştu.

Bitiş, Erbakan'ın hedeflerinin ve ideallerinin değişmediğini, onun kurduğu teşkilatın neferleri olarak donanımlı şekilde canla başla çalışacaklarını kaydetti.

"Biz sistemli bir şekilde fakültelerimizden kampüslerimize amacımıza kilitlendik." diyen Bitiş, neslin ihyası için yeni dünyanın ilk tohumlarının sınıflardan atılacağını dile getirdi.

Konuşmanın ardından, Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Demir, Erbakan'ın mühendislik yönünü, Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi İrfan Ersin ise Erbakan'ın girişimci ve iktisatçı yönünü anlattı. Erbakan'ın zorlu süreç ve engellemelere rağmen başarılı çalışmalara imza attığına dikkati çeken konuşmacılar, birer sunum yaptı.

Konferansın sonunda, konuşmacılar öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER