ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Nisan 2013 Salı 16:48

Öğrenciler deprem bilincini resimle anlattı

Öğrenciler deprem bilincini resimle anlattı


 Adıyaman'da Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce düzenlenen, 'Afetler ve Etkilerinden Korunma' konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ödül törenine Vali Mahmut Demirtaş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Resimleri inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren bütün öğrencileri tebrik ederek, "Düzenlenen bu yarışmayla amacımız halkın, öğrencilerin ve toplumun bütün kesimlerinin afet ve acil durumlar konusunda bilinçlendirilmesini, karşılarına çıkabilecek olağanüstü durumlarda kendilerini koruyabilmelerini, ailesi ve çevresine yardım edebilmelerini sağlamaktır.” dedi.

Olası afetlere karşı halkın bilinçlendirilmesi ve sivil savunmanın önemine dikkat çekmek amacıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 2013 yılının 'Eğitim Seferberliği Yılı' kabul edildiğini vurgulayan Vali Demirtaş, bu kapsamda okullarda 'Afet ve Etkilerinden Korunma' konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenlendiğini hatırlattı.

Yarışma 5, 6, 7 ve 8. sınıflar ile 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri arasında iki ayrı kategoride il bazında yapıldı. Dereceye giren bu eserler Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına gönderilerek, Türkiye genelinde değerlendirmeye alınacak ve ilk üçe giren eserler AFAD tarafından ayrıca ödüllendirilecek.

Konuşmalardan sonra ödül törenine geçildi. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar ile çeşitli hediyeler verdi. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER